Radonjić zadužio sedmicu: Bilo mi je teško da napustim Zvezdu, moju porodicu! Ali, nisam oklevao ni sekundu kad me je pozvao Garsija

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.08.18. | 11:11

"Ima mnogo dobrih mladih igrača u bivšoj Jugoslaviji. Radonjić će biti na raspolaganju Rudiju Garsiji posle završetka administativnih poslova oko papira. Radonjić je igrač kakav nam je potreban ove sezone. Imaćemo mnogo utakmica. On nije samo investicija za budućnost. U fudbalu je budućnost - juče", kaže Andoni Zubizareta

Olimpik iz Marselja sinoć je zvanično predstavio Nemanju Radonjića kao svoje najnovije pojačanje, a ovoga jutra održana je i konferencija za medije tim povodom. Radonjić je predstavljen kao nova sedmica kluba. 

Pored njega javnosti su se obratili i predsednik kliuba Žak Anri Ero, kao i čuveni Andoni Zubizareta koji sada radi kao sportski direktor Marselja.

Izabrane vesti

Radonjić je odmah na startu istakao koliko mu je bilo teško da napusti Zvezdu, ali je naglasio da je na poziv Marselja odmah znao da je to-to.
"Veoma sam srećan što sam potpisao za najbolji francuski klub. Bilo mi je teško da odem iz Crvene zvezde zato što je ona za mene poput porodice. Ali, kada sam čuo da se Marselj interesuje nisam oklevao ni sekundu", rekao je Radonjić.

Naravno, odmah su krenule paralele sa Draganom Stojkovićem Piksijem koji je uspešno nosio dres Marselja.
"Stojković je zaista veliko ime Crvene zvezde. Nadam se da ću opravdati očekivanja".

Ko je prvi pozvao Radonjića u Marselj?
"Rudi Garsija me je kontaktirao telefonom i ja sam brzo pristao da dođem. Znam ga iz Rome, ali tada sam bio u mladom timu".

Francuze je interesovalo šta mogu da očekuju od mladog srpskog fudbalera.
"Osećam se prijatno na levom krilu, ali mogu da igram i na desnom. Sve zavisi od toga šta trener traži od mene".

Napravili su tamošnji mediji poređenje između navijača Zvezde i Marselja. Klubova koje vezuje čuveno finale Kupa evropskih šampiona iz 1991. godine.
"Navijači Crvene zvezde su posebni, izuzetni. Ali, naravno sada je to sve iza, igrač sam Marselja. Gledao sam mečeve Olimpija, navijači su zaista sjajni".

Kako Radonjić gleda na konkurenciju?
"Znam Tovana i Okamposa. Ne vidim ih kao konkurenciju. Jako su dobri, gledao sam mečeve iz prošle sezone. Nadam se da ćemo osvojiti mnogo trofeja".

Marselj u nedelju od 21 čas igra protiv Monaka u Ligi 1.
"Ne znam da li ću igrati u nedelju. Odluka vezano za to je na treneru", rekao je Nemanja.

Zadovoljstvo urađenim poslom istakao je predsedni kluba Ero.
"Pregovori su završeni brzo i efikasno. Hvala Andoniju koji je stvari učinio jednostavnim. Trebalo bi da smo sa ovim završili prelazni rok, ne verujem da će biti novih pojačanja", reko je Ero.

Potom je reč dobio čuveni Andoni Zubizareta.
"Ima mnogo dobrih mladih igrača u bivšoj Jugoslaviji. Radonjić će biti na raspolaganju Rudiju Garsiji posle završetka administativnih poslova oko papira. Radonjić je igrač kakav nam je potreban ove sezone. Imaćemo mnogo utakmica. On nije samo investicija za budućnost. U fudbalu je budućnost - juče", zaključio je Zubizareta.

Dakle, možda Radonjića vidimo na delu u dresu Marselja možda već u nedelju od 21 čas.

Foto: Tviter Marselk


tagovi

Nemanja RadonjićAndoni Zubizareta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara