Radujte se prijatelji fudbala, čudo se dogodilo - Parma je opet u Seriji A!

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.05.18. | 22:44

Frozinone prokockao kuću i imanje u pretposlednjem minutu sezone...

Kakva drama u poslednjem kolu italijanske Serije B! I kakvo slavlje svih pravih prijatelja fudbala posle izjednačujućeg pogotka Fođe u Frozinoneu u 89. minutu! Ne, ništa taj pogodak nije značio za Fođu, ali i te kako jeste za Frozinone i Parmu! Jer slavni klub sa Enio Tardinija četiri godine posle bankrota i tavorenja po nižim ligama vraća se konačno na veliku scenu. Nećemo kriti, nije nam žao što će Frozinone morati da sačeka neku drugu priliku. Možda već kroz baraž koji mu sledi...

Italijanski fudbal se budi u poslednje dve, tri sezone. Živnuli su pomalo Inter i Milan, Roma je ove sezone pravila čuda po Ligi šampiona, a povratak Parme u Seriju A još jedan je značajan korak ka potpunom ozdravljenju Kalča. Nije to bilo to svih ovih godina bez uvek simpatičnih Mlekadžija.

Izabrane vesti

Ali šta je uspeo da prokocka nesrećni Frozinone... Sve je imao u svojim rukama. Dva boda više uoči poslednjih 90 minuta, meč pred svojim navijačima, nezainteresovanog rivala... Nije im bilo dovoljno. Parma je ostvarila siguran trijumf, "za svaki slučaj", na gostovanju Speciji (2:0), da bi Fođa kreirala dramu kakva se retko viđa. Posle prvih 45 minuta u Frozinoneu 0:1. Tinjala je tada nada navijače Parme, ali kada su domaćini u 68. i 73. minutu ekspresno preokrenuli delovalo je da sve dolazi na svoje mesto. Posebno je šokantan bio taj gol za preokret. Komičan autogol, zapravo... 

Specija je imala penal pri rezultatu 1:0 za Parmu, promašio je Alberto Đilardino, a onda su Mlekadžije drugim golom rešile utakmicu. Nije i mto mnogo bilo bitno sve dok je Frozinone imao tih 2:1, međutim u 89. minutu pravo malo čudo na stadionu Benito Stirpe. I gol za TV špice. Roberto Florijano posle divne, superprecizne kontre lobuje golmana domaćeg tima. U Liguriji eksplozija radosti - u Frozinoneu grobni muk.  

Ovo je treća sezona zaredom u kojoj Parma ide u viši rang. 

Poslednjih 90 minuta u Seriji B rešili su još neka pitanja. Recimo, uz Ternanu i Pro Verčeli u niži rang će Novara koja je pred svojim navijačima izgubila od Virtusa i tako ispala. Uz Virtus, u baraž za opstanak ide Askoli. 

U gornejm deli sada je sve jasno. Frozinone u polufinalu plej-ofa čeka boljeg iz susreta Bari - Čitadela, dok će Palwermo na megdan pobedniku četvrtfinalnog para Venecija - Peruđa.  

SERIJA B - 42. (poslednje) KOLO:

Askoli - Breša 0:0
Bari - Karpi 2:0 (2:0)
Čezena - Kremoneze 1:0 (0:0)
Čitadela - Pro Verčeli 2:0 (0:0)
Empoli - Peruđa 2:1 (1:1)
Frozinone - Fođa 2:2 (0:1)
Novara - Virtus 0:1 (0:0)
Salernitana - Palermo 0:2 (0:1)
Specija - Parma 0:2 (0:1)
Ternana - Avelino 1:2 (1:2)
Venecija - Peskara 0:0


tagovi

Serija AKalčoSerija B

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara