Radža Najngolan je novi Dejan Stanković

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.10.18. | 12:30

Marko Materaci izneo svoja očekivanja pred Derbi dela Madonina

Sutra nas očekuje prvi Derbi dela Madonina, a svoja očekivanja pred taj veoma bitan sudar u italijanskom fudbalu izneo je i Marko Materaci, bivši fudbaler Intera.

On je istakao da očekuje da Nerazuri igraju presing, da je Gonzalo Iguain trenutno možda najkompletniji napadač u ligi, a uporedio je i Radžu Najngolana sa Dejanom Stankovićem.
"Inter se muči da ubije utakmicu, ali je skoro uvek spreman da okrene situaciju što znači da imaju karakter. Siguran sam da će Spaleti narediti presing bez straha, tako da bi Milan mogao da ima problema u tranziciji protiv igrača kao što su Perišić, Najngolan i Ikardi. To bi mogao da bude ključ sa taktičke strane", rekao je Materaci.

Izabrane vesti

Šta bi Materaci uradio da je na čelu Intera?
"Da sam ja trener, igrao bi mi Perišić. Ako šutne loptu napred i potrči za njom, ubiće vas! Inter je dobar u prekidima ne samo zato što ima neke veoma visoke igrače, već i zato što ih dobro postavlja u šesnaestercu".

Kome je teže - Lučanu Spaletiju ili Đenaru Gatuzu?
"Spaleti ima lakši posao od Rina Gatuza jer kada se okrene ka klupi vidi više kvalitetnih igrača. Rino mora mnogo više da proizvodi, ali do sada ne pravi mnogo grešaka. Ne može da proizvede čudo, ali poznaje fudbal i duša je Milana već 20 godina. Nikada nije imao loš derbi jer je to utakmica u kojoj morate sve da date. U derbiju nema laži".

Da je Materaci na terenu...
"Mislim da bi navijači Milana voleli da me vide na terenu, kao što bi i Interovi navijači voleli da igraju i dalje protiv Gatuza"

Materaci se prisetio i nekih svojih protivnika.
"Ševčenko je bio bolji od Iguaina. Nikada nije igrao loše u derbiju. Iguain je možda sada i najkompletniji napadač u ovom momentu, ali ne pravi veliku razliku u velikim utakmicama. Videćemo kako će odigrati u prvom milanskom derbiju".

Imao je i jedno interesantno poređenje...
"Radža Najngolan je novi Dejan Stanković - krade lopte, počinje kontranapade i daje golove", rekao je Materaci.

Foto: Action images


tagovi

Marko MateraciDejan StankovićRadža Najngolan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara