Dva meseca posle Mundijala Milan Živadinović ga je zvao za meč sa Brazilom
Dva meseca posle Mundijala Milan Živadinović ga je zvao za meč sa Brazilom

Rambo Petković potvrdio urbanu legendu: Nisam igrao na SP 1998. jer nisam hteo da platim

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.02.19. | 23:37

Šuškalo se godinana, sada je i potvrđeno

Ne može drugačije u srpskom fudbalu. Luka Milivojević, Dušan Tadić, Nemanja Matić... Svi su u jednom trenutku iz raznih razloga bili prognani iz reprezentacije. A prvi je takav krst na leđima nosio Dejan Rambo Petković, za koga se kasnih 90-ih godina pričalo da bi igrao i za Brazil da već nije imao poneku utakmicu za nekadašnju SR Jugoslaviju.

Kako bilo, selektori su se menjali, a Petković je tek sporadično igrao za Jugoslaviju, slušali smo razne teorije zbog čega, ali nekako se najviše u narodu pominjala ona po kojoj je Rambu traženo da plati – čak se pominjala i tačna suma od 150.000 nemačkih maraka – za mesto na Mundijalu 1998. godine. Sve do sada bila je samo glasina, da bi sam Petković vratio urbanu legendu u fokus javnosti tvrdnjom da je – tačna.
Rekli su mi da su petorica ili šestorica igrača već platili. Ako platiš, ideš na Svetsko prvenstvo. Nije mi rekao niko direktno iz reprezentacije, nego preko posrednika. Onda sam to preneo Paulu Karneiru (predsedniku Petkovičevog tadašnjeg kluba Vitorije, prim.aut) i on je rekao da će platiti dvostruko više samo da idem. Odbio sam“, rekao je Petković u SporTV emisiji brazilskog GloboEsportea.

Izabrane vesti

Voditelj programa Andre Rizek se sam nadovezao.
Izgubio si Svetsko prvenstvo, ali si sačuvao principe“.

Birajte sami da li ćete da verujete Petkoviću, drugu stranu teško ćete dobiti, pošto su u međuvremenu preminuli i predsednik tadašnjeg FS Jugoslavije Miljan Miljanić i generalni sekretar Branko Bulatović, pa i selektor koji nas je vodio na Mundijalu Slobodan Santrač

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dejan Petković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara