Ranijeri: Romi je bilo nemoguće reći ne

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.19. | 17:23

Vučica predstavila novog trenera...

Sve je već bilo najavljeno prethodnih dana, večeras samo potvrda - Klaudio Ranijeri i zvanično je preuzeo Romu. Iskusni stručnjak vodiće Vučicu do kraja sezone i za prvi i onovni cilj imati da klubu sa Olimpika obezbedi Ligu šampiona dogodine, a to znači da Roma završi u TOP 4. 
"Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu Klaudiju Ranijeriju, odnosno povratak u klub. Naš zadatak je da završimo na što višoj poziciji i obezbedimo Ligu šampiona. U ovakvom trenutku važno je bilo dovesti trenera koji poznaje ovaj klub, koji govori jezik i koji je sposoban da motiviše ekipu. A Klaudio poseduje sve te reference", poručio je prvi čovek Rimljana Džejms Palota.   

Euzebio Di Frančesko izgubio je proteklog vikenda derbi od Lacija vrlo ubedljivo (0:3), a onda je eliminisan iz Lige šampiona od Porta, čime mu je potpisana "smrtna" presuda. Podsetimo, zajedno sa Di Frančeskom otišao je i sportski direktor Monći, navodno jer nije konsultovan oko izbora novog trenera. Kako mediji pominju poslednjih dana Monći će najverovatnije u Arsenal, dok su Korvino, Mirabeli i Sabatini najčešća imena što se pominju kao njegove zamene.   

Izabrane vesti

Klaudio Ranijeri najveći uspeh u karijeri napravio je sa Lesterom 2016. godine, kada je posao šampion Engleske. Pored Lisica vodio je Inter, Juventus, Napoli, Fjorentinu, Nant... Nedavno je dobio otkaz u Fulamu.  

Orvu utakmicu na klupi Rome imaće u ponedeljak protiv Empolija. 
"Romi je bilo nemoguće reći ne", kroz osmeh je poručio 67-godišnji stručnjak. 

U svom prvom mandatu na klupi Rome (2009-2011) umalo nije doneo duplu krunu Vučici. U prvenstvu je završio sa dva boda iza Intera, izgubivši tri kola pre kraja kod kuće od Sampdorije, a Nerazuri su bili bolji i u finalu italijanskog kupa - 1:0. 

Foto: twitter.com/OfficialASRoma


tagovi

Klaudio Ranijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara