(©Starsport)
(©Starsport)

Ranko Popović: Ekipa je jaka koliko joj je jaka klupa, nas u Voši je malo i na nekim pozicijama smo limitirani

Vreme čitanja: 3min | pet. 25.08.23. | 14:29

”Novi trener uvek traži nove igrače, ali to nije moja praksa, hoću da iz ove ekipe izvučem maksimum“, poručuje strateg Vojvodine

Posle četiri vezana poraza u mečevima na evropskoj sceni i u Mozzart Bet Superligi, Vojvodina se u prošlom kolu trijumfom nad niškim Radničkim u Novom Sadu (3:2) vratila na pobednički kolosek. U taboru Stare dame veruju da će u istom ritmu nastaviti i na uvek neugodnom gostovanju u Lučanima, gde će odmeriti snage sa domaćom Mladosti (subota, 20.30, TV Arena Sport 4).

Izabrane vesti

Naša očekivanja su uvek ista, a to je da imamo odnos i zalaganje u skladu sa veličinom kluba koji predstavljamo i kada ispunimo ta očekivanja, onda ćemo i da olakšamo sebi. Želimo da se vidi da smo radili nešto u ovom kratkom periodu otkako smo zajedno i da primenjujemo te stvari. Naravno da će biti grešaka, ali hoću da vidim nameru i ideju. U svemu se pita i protivnik, Mladost ima interesantnu ekipu, sa dosta iskusnih igrača, ali i mlađih, talentovanih. Volim kada je protivnik zahtevan, jer onda moramo da budemo na visini zadatka. Želim da se mi pitamo i da se protivnik namešta prema nama, a ne mi prema njemu”, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Ranko Popović na konferenciji za medije.

Vošin strateg istakao je da je ekipi potrebna duža klupa.

Volim da kažem da je jedna ekipa jaka onoliko koliko joj je jaka klupa. Moja je želja da se pozabavimo igračima koje imamo i da iz njih izvučemo maksimum. Ima nas malo, a na nekim pozicijama smo limitirani. Prvenstvo je dugo, kod nas su teški tereni, pa usled umora može da dođe i do povreda. Ako imamo mali kadar, onda možemo da budemo u problemu i o tome treba razmišljati na vreme. Kajević je i dalje van stroja, kao i Tanjga koji je povređen otkako sam ja došao, ali nadam se da će uskoro biti sa nama. Ostali su zdravi, orni i raspoloženi”.

Popović se osvrnuo i na prelazni rok i potencijalna nova pojačanja.

To ćemo morati još da vidimo. Uvek kada dođe novi trener, traži nove igrače, a to nije moja praksa. Hoću da sagledam šta sve imamo, možda neki igrač može da pruži više nego što je do sada. Najgore je da gomilamo igrače i da u tome tražimo alibi. Igrači kojima raspolažemo sigurno su skautirani i znaju zašto su tu, ali dobro je da imamo zdravu konkurenciju”.

Trener Lala je dodao da pritisak postoji, ali da on treba da motiviše igrače, a ne da ih sputava.

Pritisak je za privilegovane i ko ne može da ga istrpi, onda treba da se bavi drugim poslom. Rekao sam igračima da niko ne može da im napravi pritisak spolja onoliko koliko mogu oni sami sebi. Tu ne mislim na pritisak koji te sputava, već onaj koji te motiviše da daš i više od maksimuma. Igrači treba da naprave razliku između pritisaka. On treba da te tera da budeš bolji. Očekivanja su velika zato što veruju u tebe i tvoj kvalitet, a to je na neki način i pokazivanje poštovanja. Vrlo je jednostavno, izađi na teren, pokaži sve što možeš i pritisak će nestati”, završio je trener novosadske Stare dame Ranko Popović.

MOZZART BET SUPERLIGA, PETO KOLO

Petak

18.30: (1,80) Radnički Niš (3,50) Radnički 1923 (4,70)

Subota

18.00: (1,50) TSC (4,30) IMT (6,50)

19.00: (16,0) Voždovac (8,00) Crvena zvezda (1,15)

20.30: (2,85) Mladost Lučani (3,30) Vojvodina (2,50)

Nedelja

17.30: (1,80) Novi Pazar (3,60) Železničar Pančevo (4,60)

19.30: (1,50) Čukarički (4,20) Radnik (6,75)

19.30: (1,90) Spartak (3,40) Napredak (4,30)

19.35: (1,30) Partizan (5,20) Javor (11,0)



tagovi

Ranko PopovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara