(©Starsport)
(©Starsport)

Ranko Popović: Ekipa raste, igra sve tečnija...

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.11.23. | 17:16

„Železničar je promenio trenera i sistem igre, vezao je dve pobede i zato ova utakmica ima specifičnu težinu“, poručuje strateg Vojvodine

Nakon remija sa Čukaričkim na Banovom brdu (2:2), gde im je malo nedostajalo da dođu do celog plena, fudbaleri Vojvodine žele da se vrate u pobednički ritam u Mozzart Bet Superligi. Novosađani su zalet uhvatili prolaskom u osminu finala Kupa Srbije, nakon što su slavili u gradskom derbiju protiv Novog Sada (2:0), a sledeći izazov ekipi Ranka Popovića je debitant u elitnom rangu, Železničar iz Pančeva, sa kojim će odmeriti snage na „Karađorđu“ (nedelja, 15.00, TV Arena Sport).

Vojvodina jeste veliki favorit u ovom meču, ali u taboru Stare dame sa respektom govore o predstojećem rivalu.

Izabrane vesti

„Predstoji nam važna utakmica, ali ova ima specifičnu težinu, jer je protivnik vezao dve pobede, promenili su trenera i sistem igre. Uz sve poštovanje prema njima, mi moramo da ostanemo fokusirani na ono što radimo. Ekipa raste iz meča u meč, vidi se tečnost u igri i prepoznaju se detalji onoga što radimo. Voleo bih da budemo na nivou kao protiv Novog Sada, kada 90 minuta nismo prestajali da mislimo na pobedu i da je tražimo. To je nešto čemu ćemo da težimo”, rekao je šef stručnog štaba Stare dame Ranko Popović na konferenciji za medije.

Voša na papiru važi za velikog favorita u ovom meču, a onda Lalama predstoji paklen raspored: najpre gostuju TSC-u, potom dočekuju šampiona Crvenu zvezdu, a onda idu na noge Partizanu.

“Ne znam kakav je taj papir, ali na mom je sada najteži protivnik Železničar. O svim drugim ćemo pričati kasnije. Naredni rival je najvažniji i ako ga preskačemo, upašćemo u rupu iz koje ćemo se teško izvući. Ako dobijemo Železničar, a potrudićemo se, onda ulazimo jako dobro u sve ono što nas posle čeka. Želim da tako razmišljaju i igrači i da idemo korak po korak”.

Novosađani imaju i kadrovskih problema, ali Popović ističe da je to šansa da se dokažu igrači sa manjom minutažom, kao što je bio slučaj s Vladimirom Miletićem u meču Kupa. 

“Sigurno ne možemo da računamo na Mateusa Indija i Normana Kembela. Ovo je prilika za nekog novog, kao što je bio Miletić u prošloj utakmici. On je odigrao veoma dobro, ali smo morali da ga zamenimo zato što nije imao snage, hvatali su ga grčevi, jer dugo nije igrao utakmicu. Svaki igrač nam je važan i svaki mora da bude spreman kada zaigra. Šansa se ne dobija na utakmici, već je šansa svaki trening, a utakmica dođe samo kao nagrada za sve što igrači rade na treningu. Te stereotipe treba da promenimo, jer svaki igrač treba da vidi novu priliku da se dokaže i da za to bude nagrađen. Sviđa mi se ambijent i pre i posle utakmice, tako da se nadam da ćemo nastaviti u istom ritmu, jer je to preduslov za velike stvari”, završio je trener Vojvodine Ranko Popović. 


tagovi

FK VojvodinaRanko PopovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara