(© MN Press)
(© MN Press)

Ranko Popović: Samo zajedno možemo sve

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.09.23. | 16:32

„Ta reč nas spaja kako bismo vratili Vojvodinu tamo gde bi trebalo da bude“, ističe trener Vojvodine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Iako je trebalo da Vojvodina danas gostuje Voždovcu, odlaganjem devetog kola Mozzart Bet Superlige zbog tragičnih događaja na Kosovu i Metohiji, Novosađani u petak dočekuju debitanta IMT (18.30, TV Arena Sport). Lale će tako drugi put zaredom igrati pred svojom publikom i pokušati da ostvare novi trijumf, posle čudesne pobede u nadoknadi vremena protiv Javora (2:1).

Izabrane vesti

Trener Ranko Popović ističe da nije mogao da urade sve što je zamislio pred ovaj meč, jer se prvobitno spremao za Zmajeve, ali da nema mesta izgovorima.

Na drugačiji način smo se spremali, nismo znali kad i gde ćemo igrati. Trebalo je danas protiv Voždovca, a na kraju došlo je do pomeranja, međutim, to nam neće biti alibi, samo kažem da nismo stigli da radimo sve što smo hteli. Očekujem da pokažemo da smo smo u Vojvodini, odnosom prema dresu i igrom na terenu”, rekao je Popović.

Prokomentarisao je i karakteristike predstojećeg rivala, koji je prijatno iznenadio na početku nove sezone, na primer deklasiravši Čukarički (3:0).

„I ovaj put hoću da se manje bavimo protivnikom i da se mi pitamo. Naravno da bi trebalo da posvetimo pažnju i poštovanje rivalu, jer je izuzetno mlada, poletna i nezgodna ekipa, ukoliko joj se dozvoli da vodi glavnu reč. Ako mi budemo na našem nivou, u šta verujemo po svemu onome što radimo poslednjih nedelja, siguran sam da će IMT imati problema sa nama”.

Osvrnuo se i na jubileje: 110 godina postojanja kluba i 100 godina od otvaranja “Karađorđa”, u čiju čast su promovisani novi Vošini dresovi. Strateg Lala poručuje da je zajedništvo ključ uspeha.

Priča o istoriji Vojvodine i tome kako su zajedno srpska i jevrejska zajednica u slozi izgradili stadion i uradili mnoge stvari ukazuje na značaj zajedništva, a to je ono što i sam želim – da sve što radimo, radimo zajedno. Zajedno je reč koja bi trebalo da nas spaja kako bismo vratili Vojvodinu tamo gde bi trebalo da bude. Nažalost, prethodnih godina po prikazanom na terenu, nije bila gde pripada. Ovim dresovima bi trebalo da damo sjaj, a to će biti najlepši odgovor i najveće zadovoljstvo za sve one koji su radom, znojem i krvlju stvarali istoriju kluba. Drago mi je što smo se zajedno podsetili veličine Vojvodine”.

Popović je najavio i promene u sastavu.

Voleo bih da ih ne bude, ali nažalost će morati. Ko god bude igrao, zna šta mu je činiti i to bi trebalo da nam bude neki standard”, završio je trener Lala Ranko Popović.



tagovi

Ranko PopovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara