Markus Rašford (©Reuters)
Markus Rašford (©Reuters)

Rašford igra sjajno, ali nije kalibar Runija ili Van Persija: Junajtedu pod hitno treba klasična devetka

Vreme čitanja: 3min | sre. 28.12.22. | 10:37

I krenuo je po nju…

Najveća opklada Erika ten Haga po dolazak u Mančester junajted bio Markus Rašford, stavio ga je u centar projekta – previše izbora nije ni imao, sa Kristijanom Ronaldom nije pronašao zajednički jezik, a Džejdon Sančo je potonuo – i napravio pun pogodak. Igra sjajno krilni napadač, kao kada se pojavio i naveo posetioce Old Traforda da poveruju da klub ima novu zvezdu i napadača za budućnost.

Luj van Gal ga je lansirao u orbitu, kod Žozea Murinja postao standardan, a Erik ten Hag mu je „udahnuo novi život“. Za čitavu prošlu sezonu pet golova, ove samo u Premijer ligi toliko. Već duplo u svim takmičenjima, a kada se pridoda reprezentacija je na „koti 13“. Podigao se Markus Rašford na Mundijalu, bio je svetla tačka uz Bukaja Saku i po povratku iz Katara kreirao dve pobede Junajteda.

Izabrane vesti

Gazelin trk u Liga kupu, odbrana Barnlija ga je ispratila pogledom, pa gol i asistencija protiv Notingem Foresta. Vezao je pet utakmica na Old Trafordu na kojima je bio strelac. Holandski strateg likuje, pronašao je žicu krilnom napadaču, ali nekadašnje igrače Crvenih đavola nije ubedio da je „ubica“.

Potrebni su nam Marsijalovi golovi. Markus Rašford je naš najbolji strelac i ima samo pet gola u Premijer ligi. To nije dovoljno“, rekao je Patris Evra posle Junajtedovog trijumfa nad Notingem Forestom i dodao:

Razgovarao sam sa Rašfordom posle utakmice i rekao mu da želim još golova od njega, ali takođe želim i da ostane u ovakvoj formi, i to je zaista važno“.

Ima neverovatne brojke ove sezone, ali kalibar Vejna Runija ili Robina van Perisja nije. A, takav jedan je potreban Mančester junajtedu. Gol-mašina.

Rašford neće davati 30 golova po sezoni u Mančester junajtedu kao Vejn Runi ili Robin van Persi. On nije vaš glavni strelac. Ali, svake sezone će imati dvocifrene brojke sa te pozicije na levoj strani. Ko misli da će on u Mančester junajtedu igrati kao klasični napadač, da će biti glavni igrač i davati 30 golova, to bih doveo u pitanje“, tvrdi Majkl Oven.

Patrisa Evru i Majkla Ovena nije ubedio da je „taj“, Erik ten Hag mu veruje od prvoga dana...

Pre početka sezone sam rekao da mislim da je sposoban da dođe do brojke od 20 golova samo u Premijer ligi, i dalje sam ubeđen u to“, s osmehom na licu prokomentarisao je Erik ten Hag novi gol i asistenciju Markusa Rašforda.

Oduševljeni su na Old Trafordu zbog procvata krilnog napadača, ali bi voleli da imaju i jednu „klasičnu devetku“, da postižu više golova i imaju glavobolju manje.

Moramo da postignemo još golova, moramo da završimo utakmicu ranije. Stvorili smo toliko šansi i tek pred kraj postigli treći gol. Na početku drugog poluvremena stvorili smo dve stvarno dobre prilike i tu smo morali da privedemo meč kraju. Život bi nam bio lakši“, poručio je Erik ten Hag i potvrdio da je Mančester junajted u poteri za „devetkom“:

Uvek smo na tržištu, ali ono mora da odgovara sportskim i finansijskim kriterijumima, učinićemo sve što možemo da dovedemo tog igrača koji nam je potreban“.


tagovi

Mančester JunajtedMarkus RašfordMajkl OvenPatris EvraErik ten HagZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara