Rasplet u Makedoniji: Bitke za opstanak i Evropu

Vreme čitanja: 1min | ned. 20.05.18. | 13:20

Zanimljivo na svim stranama

Škendija je šampion, Vardar vicešampion. Za treću poziciju i vizu za kvalifikacije za Ligu Evrope bore se Rabotnički, Škupi i Sileks, mada bi i četvrtoplasirani mogao na kontinentalnu scenu, ukoliko Pelister ne odbrani kup, što i nije nerealno, s obzirom da igra protiv Škendije.

Vardar je bez rezultatskog motiva, pa će na skopskom Čairu protiv Škupija sasvim izvesno igrati bez nosilaca. Domaćin je u sjajnoj formi, vezao je tri pobede uz najmanje dva gola, a na proteklih sedam utakmica nije poražen.

Izabrane vesti

U borbi za opstanak, odnosno baraž za isti, Pelister ima najmanje šanse. Uz bod manje od konkurenata Skoplja i Pobede ide na noge Škendiji, koja će kao i Vardar promešanih karata dočekati poslednje kolo. Ipak, ekipa iz Tetova je odavno osvojila titulu, ali neumoljivo gazi, o čemu svedoče i četiri vezane ubedljive pobede.

Renova je prva iznad crte, obezbedila je status prvoligaša i za narednu godinu pa bismo u Prilepu mogli da vidimo prvo slavlje pobede nad ovim rivalom još od 2007. godine.

Skoplje bi vrlo lako moglo da sklizne sa osmog mesta, budući da gostuje daleko kvalitetnijem Rabotničkom, koji brani Evropu, pritom nikada nije izgubio međusobni susret.

Foto: Shutterstock


tagovi

VardarŠkendijaMakedonija 1sportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara