"Mačva je posle godinu dana opet drugoligaš"
"Mačva je posle godinu dana opet drugoligaš"

Rasplet u srpskim ligama: Mačva, Odžaci i Dobanovci ušli u Prvu ligu

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.16. | 11:49

Čekaju se još samo Piroćanci...

Mačva je posle godinu dana opet drugoligaš

Utakmicama poslednjeg 30. kola juče je spuštena zavesa na sezonu u Prvoj ligi Srbije. Napredak i Bačka, kao dva najbolje plasirana tima, nastavljaju takmičenje u Superligi, dok su iz društva drugoligaša ispali Radnički Kragujevac, Loznica, Sloboda i Donji Srem.

Izabrane vesti

Već znamo da će se drugoligašima od leta priključiti Jagodina i OFK Beograd koji su ispali iz elite, a preostala četiri mesta popuniće najboljeplasirani klubovi iz četiri grupe Srpskih liga. 

Juče smo zvanično dibili imena čak tri nova drugoligaša, a ono što je sigurno je da se Mačva posle godinu dana vratila u Prvu ligu Srbije. Ekipa koju kao istaknuti član uprave predvodi legendarni golman Partizana Ivica Kralj, prošla je prva kroz cilj u Srpskoj ligi Zapad, a trijumfom u Lajkovcu od 2:1 protiv Železničara, dva kola pre kraja odlepila se na nedostižnih sedam bodova prvom pratiocu Smederevu.

Istorija se juče pisala i na jednom nekada malom beogradskom terenu, u Dobanovcima, gde je Budućnost remizirala sa Rakovicom (0:0). Kolo pre kraja Dobanovčani imaju tri boda više od Teleoptika i bolji međusobni skor, pa je Prva liga postala java i za ekipu iz predgrađa prestonice koja je bila najbolja tokom sezone u Srpskoj ligi Beograd.

Kada je reč o Srpskoj ligi Vojvodina, još prošlog vikenda Odžaci su obezbedili prvo mesto ispred Radničkog iz Sremske Mitrovice i overili su plasman u Prvu ligu Srbije, a jedina dilema trenutno vlada oko četvrtog kluba koji treba da se nađe među drugoligašima.

Radnički iz Pirota vodi na tabeli Srpske lige Istok, najviše zahvaljujući direktnoj pobedi u Jagodini protiv Tabana, a u poslednjem kolu (narednog vikenda) na svom terenu protiv ekipe Car Konstantin iz Niša imaće zicer da overi povratak u društvo drugoligaša. Predugo je Pirot bez kluba na velikoj sceni, pa bi uspeh Radničkog svakako bio velika stvar za fudbal i narod dole koji ga obožava. Ipak, predstoji ima još 90 minuta zebnje... 

(FOTO: Screenshot You Tube)


tagovi

Srpska liga ZapadSrpska liga VojvodinaSrpska liga IstokSrpska liga BeogradRadnički PirotPrva liga SrbijeOdžaciMačva ŠabacBudućnost Dobanovci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara