Raspucanog Božinova traže u Grčkoj, plata manja od 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.12.18. | 11:39

Nekadašnji napadač Partizana oživeo karijeru kod očuha

Fudbalski globtorter od zime na novoj adresi. Ako se obistine najave, Valeri Božinov će u januaru da napusti Botev iz Vrace i preseli se u Grčku. Interesovanje za nekadašnjeg napadača Partizana pokazao je AEL iz Larise i, prema medijskim navodima, ima dobre šanse da ga angažuje.

Božinova je lično kontaktirao italijanski trener Đanluka Festa i izrazio želju da ga vidi u ekipi čiji su članovi Srbi, defanzivac Aleksandar Gojković i vezista Radomir Milosavljević. Šanse za dogovor su realne, uveravaju Grci, a konačan odgovor iskusnog špica biće poznat posle 15. decembra, kad se završava prvi deo sezone u Bugarskoj. AEL ne spada u red bogatim klubova, a ako je verovati informacijama iz zemlje Helena, ni zahtevi Božinova nisu veliki i na ime plate neće tražiti milionski ugovor, što navodi na zaključak da je posao pred realizacijom.

Izabrane vesti

Inače, Božinov je letos, posle raskida ugovora sa Rijekom, prihvatio poziv očuha Stojča Dramova i potpisao ugovor sa Botevom. U tom trenutku klub iz Vrace imao je dve pobede iz pet kola, a sad je na učinku od sedam trijumfa i tri remija posle 18 rundi. Najviše zahvaljujući baš Božinovu, jer je na devet utakmica dao sedam golova. Posebno raspucan bio je u poslednje tri runde, kad je mrežu tresao četiri puta, što je privuklo interesovanje Grka.

Božinov je u Botev ionako stigao da bi se spremio za nove izazove i prema sopstvenom priznanju krenuo u nove izazove. Uostalom, navikao je da često menja klubove, pošto je tokom karijere bio stanovnik osam država i nosio dresove 15 ekipa. Kolekciju će, verovatno, uvećati na zimu.

FOTO: Star sport


tagovi

Valeri BožinovAEL Larisa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara