(©MN Press)
(©MN Press)

Rastavac pred Radnik: Doživeli smo udarac u Lučanima, tri boda su najbolji lek

Vreme čitanja: 3min | čet. 23.02.23. | 12:32

Uroš Kabić van stroja, Uroš Nikolić konkuriše za tim

Posle kiksa u Lučanima u prošlom kolu, gde su osvojili samo bod u okršaju sa Mladosti (1:1), fudbaleri Vojvodine nastoje da se što pre vrate na pobednički kolosek.

Priliku za to imaće protiv trenutno poslednjeplasiranog tima na tabeli Mozzart Bet Superlige, ekipe Radnika iz Surdulice, sa kojom će odmeriti snage na “Karađorđu” (petak, 16.00, TV Arena Premium 1).

Izabrane vesti

“Konferenciju bih počeo pozivom navijačima da dođu u što većem broju da nas podrže. Mi smo ekipa koja ništa ne uzima, već osvaja, što znači borbu u kojoj dajemo sve od sebe i za to nam je neophodna podrška sa tribina. Što se tiče same utakmice, neće nam biti lako, jer je ekipa Radnika napravila određene promene i pojačala se, što pokazuje i njihov bodovni saldo u prethodnim utakmicama. Imaćemo ispred sebe protivnika koji želi da napravi iznenađenje i naš zadatak je da to onemogućimo, a to ćemo postići na način da budemo dovoljno agresivni i defanzivno i ofanzivno, da ih što češće ugrožavamo, trošimo i dođemo u situaciju da osvojimo sva tri boda”, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Milan Rastavac na konferenciji za medije.

U ekipi Radnika nalazi se i nekoliko igrača koji su ranije branili boje Stare dame poput Nemanje Subotića, Dušana Stevanovića, Milana Makarića, kao i bivši trener Lala Slavoljub Đorđević.

“Verujem da će oni imati veliki motiv, ali opet ne vidim razlog da bude veći nego naš. Mi smo sami sebi najvažniji, a došli smo sad u situaciju da više nema kalkulisanja, niti prostora za neka odlaganja”.

U poslednja dva okršaja Novosađani nisu uspeli da savladaju Surduličane. Pre godinu dana poraženi su na “Karađorđu” (1:0), a u jesenjem delu ove sezone stigli su samo do boda u gostima (1:1).

“Mene ta tradicija definitivno ne opterećuje. Uvek gledam unapred i svoje ciljeve i rešenja tražim u onome što dolazi. Mislim da smo mi u ovom momentu kvalitetniji tim od Radnika i na nama je da to pokažemo na terenu. Prema tome, nema razloga ni da kolektiv bude opterećen nekim negativnim rezultatima iz prošlosti. Uspeh će nam doneti samo naš trenutni rad”.

Rastavac je prokomentarisao i kiks ekipe u Lučanima u prošlom kolu, gde su Lale remizirale sa ekipom Mladosti (1:1).

“Svaka utakmica u kojoj osećate da ste zaslužili više, a dobili manje donosi neki psihološki udarac. Osetili smo taj udarac i verujem da smo ga preživeli, a najbolji lek za oporavak od toga su tri boda”.

Strateg Lala najavio je u predstojećem okršaju još ofanzivniji pristup svoje ekipe.

“Imamo ideju da budemo u još ofanzivnijoj postavi iz dva razloga: da brže i češće napadamo, kao i da protivnika mnogo više trošimo i držimo pod pritiskom”.

Nakon kraće pauze u konkurenciji za tim biće i Uroš Nikolić, koji se oporavio od povrede.

“Svi su spremni za susret osim Uroša Kabića, koji će biti još nekih sedam dana van stroja. Takođe, Uroš Nikolić se vratio u trenažni proces i biće u konkurenciji za tim”, završio je trener Lala Milan Rastavac.



tagovi

Milan RastavacFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara