Timo Verner
Timo Verner

Rastu apetiti na Vestfalenu: Borusija ušla u klinč sa Bajernom oko Tima Vernera

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.01.19. | 09:30

Pa da vidimo da li su Bavarci i dalje toliko nedodirljivi

Naučio nas je Bajern na to u decenijama iza nas. Čim se neki od nemačkih klubova osili Bavarci ga prizemlje tako što mu uzmu najboljeg igrača. Može im se, najveći su. Pa je tako i Borusija često bila na udaru ljutog rivala i to baš kada ju je Jirgen Klop uzdizao. Setite se samo Roberta Levandovskog i Marija Gecea. Međutim, sada se Borusija razgoropadila. Ohrabrena prvim mestom na tabeli želi da uzvrati udarac i Bajernu ispred nosa otme Tima Vernera.

Lajpcigov napadač će narednog leta biti jedan od najtraženijih igrača Evrope, pošto mu ugovor ističe 2020, a do sada nije pokazivao nameru da ga produži. U Lajpcigu su već priznali: ako tako i ostane prodaće ga sigurno, jer ne smeju sebi da dozvole da im 22-godišnji fudbaler ode bez obeštećenja.

Izabrane vesti

Prodaće ga, da, ali samo za ogromne pare. Do sada su se najčešće pominjali baš Bajern, pa Liverpul, u manjoj meri čak i Real i Barselona. Sada i Borusija uskače u igru. Tiražni Bild, jedan od najpouzdanijih izvora kad su transferi u pitanju, tvrdi da su Milioneri ozbiljno zagazili u pregovore sa Vernerovim posrednicima.

Posle prodaje Kristijana Pulišića Čelsiju za 64.000.000 evra na Vestfalenu su u debelom plusu i novac neće biti problem, iako će Verner – bar se tako sada procenjuje – koštati najmanje 60.000.000 evra. Borusijina prednost je i 24-godišnji napadač Maks Filip, već zapakovan za prodaju, inače igrač po ukusu Lajpcigovog sportskog sektora.

Sad je samo pitanje šta misli Timo Verner. A baš nedavno on je rekao…
Ako već iz Lajpciga ideš u neki drugi iz Nemačke… Pa, postoji samo jedan klub u koji možeš da odeš”.

Svi su tada procenili da je Verner mislio na Bajern. Verovatno i jeste, ali Borusija je tu da pokuša da ga ubedi da se predomisli.

Milioneri danas imaju proveru pred nastavak takmičenja u Bundesligi. Dortmund ima posla sa Fortunom iz Diseldorfa, upravo ekipom koja mu je nanela jedini poraz u dosadašnjem toku sezone u najkvalitetnijem takmičenju u zemlji. Fridhelm Funkel nadmudrio je Lusijena Favra sredinom decembra meseca protekle godine na Espri areni (2:1), što je bilo veliko iznenađenje. Utakmica se igra na Marbelji, u Španiji, gde se ekipe nalaze na pripremama. 

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Ponedeljak
16.00: (1,45) Dortmund (4,30) Fortuna Diseldorf (6,25)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Zimski prelazni rok 2019Timo Verner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara