Dajro Moreno, napadač Atletika
Dajro Moreno, napadač Atletika

Rat fudbalskih kartela Medeljina i Kalija

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.02.18. | 14:10

Večeras u prvom meču petog kola kolumbijske Aperture Atletiko Nasional dočekuje Ameriku usred Medeljina

Zagreva se polako ovogodišnji fudbalski šampionat u Kolumbiji gde večeras počinje peto kolo Aperture. I to se igra jedan od derbija Atletiko Nasional - Amerika de Kali.

Naravno, mesto obračuna je Medeljin, grad uglavnom poznat po nekadašnjem kokainskom baronu, ali i velikom navijaču i investiroru u Atletiko, Pablu Eskobaru koji je pak sve vreme svoje "vladavine" vodio rat sa drugim kartelom koji je dolazio upravo iz Kalija. Dakle, ako neka utakmica na svetu može da pođe po zlu, onda je to ova. Naravno, Kolumbija je sada daleko mirnija zemlja, mada je i dalje daleko od potpuno sređene tako da ovaj rivalitet ne treba uzimati olako.

Izabrane vesti

Amerika stiže u Medeljin u odličnoj formi pošto na poslednjih osam mečeva u svim takmičenjima nije doživela poraz, a i zaista retko prima golove. Domaćin, pobednik prošle Aperture je nakon pobede u prva dva kola, u minula tri zabeležio dva poraza i jedan nerešen susret. Pritom je na sva četiri postigao po gol.

Što se tiče međusobnih duela, Amerika je poslednji put slavila pre pet odmeravanja, a utakmice im se uglavnom završavaju trijumfom domaćina, ali i sa 0-2 gola.

(foto: Action Images)


tagovi

KolumbijaAtletiko NasionalAmerika Kalisportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara