Rat Juventusa i Atletika za Emersona Palmijerija

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.01.19. | 17:43

Mauricio Sari ne želi da ga pusti ove zime...

Dolazak Emersona Palmijerija prošle zime za 20.000.000 evra trebalo je da otvori neke nove frontove na Stamford Bridžu, ali se epizoda italijanskog reprezentativca u Čelsiju možda završi i pre vremena.

Mladi levi bek brazilskih korena našao se na radaru Juventusa i Atletiko Madrida, koji se spremaju da uđu u ozbiljan konflikt za njegov potpis. Kako saznaje italijanski transfer guru Đanluka di Marcio, Juventus je vrlo ozbiljan, dok je Atletiko za ovim rešenjem krenuo prinudno, pošto se nalazi u nimalo prijatnoj situaciji.

Izabrane vesti

Naime, Rohiblankosi bi možda čak i ove zime mogli da ostanu bez čak dvojice levih bekova, pod uslovom da Filipe Luis ode šest meseci pre isteka ugovora, a da Lukas Ernandez potpiše monstruozni ugovor sa minhenskim Bajernom. Naravno, u ovom trenutku veća je verovatnoća da će obojica ostati do leta, ali Dijego Simeone svakako mora da razmišlja o budućnosti. A ona gotovo izvesno isključuje i Luisa i Ernandeza.

Podsetimo, Atletiko se neko vreme pominjao kao moguća destinacija za Aleksandra Kolarova, ali on je od kluba tražio identičnu platu kao u Romi (nešto više od 2.000.000 evra) i ulogu startera.

Juventus u ovom trenutku na levom boku ima neprikosnovenog Aleksa Sandra, te Leonarda Spinacolu, pa je moguće da će 25-godišnji Italijan otići iz Torina na zimu ili leto, čim se Juventus tako ozbiljno zanima za nekadašnjeg beka Rome.

Međutim, Mauricio Sari ne želi da se odrekne Palmijerija, iako ga koristi najviše u Ligi Evrope i kup takmičenjima. Jedan od razloga zašto se Italijan ne odriče sunarodnika je i dobar odnos sa Edenom Azarom, koji je navodno na pragu odluke da napusti Čelsi, a u klubu trenutno rade sve da taj stav promene.

Uostalom, Palmijeri je trenutno jedina prava zamena za Markosa Alonsa na levom boku. Tu je i Cezar Aspilikueta, ali on odavno pokriva isključivo desni bok i mesto u srcu odbrane, po potrebi.

Foto: Reuters


tagovi

Emerson PalmijeriZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara