Razlike sve manje: Još 17.000.000 evra do Pogbe

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.19. | 10:48

Real steže obruč oko centralnog veznog Mančester junajteda

Tokom srede je promovisan Luka Jović, večeras na stadion „Santjago Bernabeu“ izlazi Eden Azar, uskoro će i Ferlan Mendi, što uz već ranije realizovane transfere Edera Milita i Rodriga znači da je Real Madrid već prebacio 300.000.000 evra na pojačanja u letnjem prelaznom roku. I, naravno, nije kraj.

Čeka se još najmanje jedan novi potpis. A bez obzira na to što fudbalski, ako ćemo ruku na srce, nema kvalitet da igra za kraljevski klub, makar na osnovu onoga što je pokazao u Mančester junajtedu, zapeo je Zinedin Zidan da dovede Pola Pogbu, pa je Francuz trenutno prva meta za poziciju centrlanog veznog, u sklopu rekonstrukcije tima za narednu sezonu. Deluje da bi posao, ako se pretvori u delo, više značio Špancima na ekonomskom nego striktno sportskom planu, ali fudbal je biznis i Florentino Perez, valjda, zna šta radi.

Izabrane vesti

A trenutno je 17.000.000 evra deleko od potpisa Pola Pogbe. Naime, Real je spreman da plati čak 151.000.000 evra – što je za oko 50 odsto više od novca uloženog u dovođenje Edena Azara, a nije nas Pogba uverio da je baš toliko bolji igrač od Belgijanca – međutim, problem je u tome što pomenuta suma ne zadovoljava apetite Crvenih đavola. Naime, Englezi su zacepili cenu od čak 168.000.000 evra. Sve u nameri da izvuku sredstva uložena u njegovo dovođenje iz Juventusa (plaćen 105.000.000 evra na ime obeštećenja) i plate koje su mu davali za protele tri sezone. U Realu se, ipak, premišljaju, svesni da Pogba ima 26 godina, pa je pitanje da li baš toliko žele finansijski da zalegnu za fudbalera koji je minule sezone dao 16 golova i upisao 11 asistencija.

Ako ne bude Pogba, onda će se pažnja Madriđana usmeriti ka Kristijanu Eriksenu iz Totenhema. Danac je, trenutno, jeftinija opcija, mada i on seže preko 100.000.000 evra, ali je i Dani Levi, predsednik londonskog kluba, „težak“ pregovarač.

U takvim okolnostima, Juventusu ostaje samo da se nada da će Real Madrid odustati od ideje da dovede Pogbu, mada je pitanje da li Italijani mogu da udovolje prohtevima sa Old Traforda. Ispružili su se minulog leta za Kristijana Ronalda, pa je dilema mogu li opet sličan finansijski poduhvat da izvedu. Mada, sportski direktor Stare dame, Fabio Paratići, trenutno je u Londonu, pregovara o „slobodi“ Mauricija Sarija, a usput osluškuje vesti iz Mančestera i razmatra mogućnost da dovede Pogbu.

FOTO: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara