Navijači besni
Navijači besni

Razorena Varšava: Trener Legije se žali na dijareju, Radović žestoko i po šefu i po novajlijama

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.07.18. | 10:08

Užasna atmosfera posle poraza od Spartaka

Svi su mislili da je predstojeći dvomeč samo formalnost. Ali Spartak Trnava je iznenadio. U Varšavi 2:0 za Slovake. Legija razbijena. Navijači besni. Trener Dean Klaufirić ponizan. Brani igrače, traži izgovore…
Noć pre utakmice mnoge je pokosio virus. Povraćali su, imali glavobolje, dijareju… Karlitos, Simansi, Antolika, Malaž i Kante. Nije alibi, istina je. Igrao sam fudbal i znam koliko je teško kad si bolestan. Igrači su bili bez energije. Dali su koliko su mogli, znam da nije dovoljno”, pravdao se trener koji po mišljenju ljutitih navijača to čak i nije u pravom smislu reči, pa se razočaranje prelilo i na upravu koja je dozvolila da najveći poljski klub u sezonu uđe sa šefom bez posebnog pedigrea.

Uostalom, nisu samo tradicionalno neobjektivni navijači udarili na trenera. Ikona kluba Miroslav Radović bljuje vatru na sve strane.
Igrali smo bez ideje, nismo znali kako da napadnemo, kako da igramo. To je problem.  Nije Spartak toliko dobar koliko smo mi bili loši”, grmi Radović.

Izabrane vesti

Konkretno po treneru i sistemu 3-5-2 koji nije po ukusu svlačionice.
Trener bira formaciju i mi moramo da se prilagodimo, ali loše smo se kretali u odbrani, ostavljali protivničku previše prostora. Izgledamo slabo kad nemamo loptu. Iskren da budem, ako mene pitate, radije bih igrao sa četvoricom pozadi”.

Ipak, uverava Radović da ekipa nije svesno minirala trenera. Bez obzira na to što je sada svesna da će trener verovatno prvi platiti ceh. A po Radovićevom mišljenju nije ni samo do Klafurića.
Previše promena svake godine. Previše ljudi dođe i ode. Pogledajte Viktoriju Plzenj samo. Ima verovano duplo manji budžet, a poslednjih šest godina igra grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. I uvek isti igrači. A ovde, svaki prelazni rok šest do 12 novih”.

Ovog leta, između ostalih, stigli sui  Žoze Kante i Karlitos, prošle sezone najbolji strelac Poljske, ali u dresu Visle iz Krakova. Nije Radović impresioniran.
Nemojte da me shvatite pogrešno, ali nije Legija isto što i Visla Krakov ili Visla Plok”, bez dlake na jeziku će Radović.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Miroslav RadovićLegija Varšava

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara