Navijači Konje (© Reuters)
Navijači Konje (© Reuters)

Razvedravanje u Konji: Stanojević dvaput stizao zaostatak, spasao se u sedmom minutu nadoknade

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.04.23. | 14:22

Tim srpskog stručnjaka odigrao 2:2

Mic po mic, popravlja se status Aleksandra Stanojevića u Turskoj. Nije mu krenulo prema očekivanjima, ali kako vreme prolazi deluje da je sprski stručnjak našao način da posloži Konju shodno zamislima. U kolu koje je prethodilo reprezentativnoj pauzi oboren je Galatasaraj, da bi po povratku klupskim obavezama izboren remi na gostovanju Umranijeu na otvaranju nedeljnog programa 27. kola Superlige (2:2).

Sa stanovišta načina na koji je Konja stigla do boda navijači, čelnici i sam trener mogu da budu zadovoljni. Dvaput je jurila zaostatak na terenu ekipe koja se bori za opstanak, a kako to ljudi iz fuidbala vole da kažu pokazala čvrst karakter i izvadila se iz naprijatne situacije.

Izabrane vesti

Između ostalog, zahvaljujući Stanojevićevim izmenama. Sredinom drugog poluvremena, kad njegovom timu nije išlo, bivši šef stručnog štaba Partizana poslao je na teren Mamea Dijufa, a Senegalac poravnao rezultat. Generalno je Konja ubrzala ritam ulascima Dijufa, Čekićija i Murića, a to joj se isplatilo u završnim minutima utakmice, pošto je u nadoknadi na pas Ahmeta Oguza poentirao Soner Dikmen.

U međuvremenu je Konja bila u velikim problemima. Sopstvenom krivicom. Indikativno – autogolom i pogotkom u poslednjem minutu. Deluje da je su gosti sami sebe sputali, tako što je najpre njen štoper Karaman Demirtas sredinom drugog poluvremena loše reagovao, a onda u 90. rezervista domaćeg Ajik matirao Ibrahima Šehića. Ta dva detalja predstavljaju nastavak nesrećnih okolnosti po tim Konje otkako ga je preuzeo Stanojević. Najpre što je način na koji je upala u minus bio drugi autogol Konje u trenerskog angažmanu Stanojevića (prethodno na meču sa Istanbulom), a koliko mu neke okolnosti ne idu svedoči da je iz Kupa Turske eliminisan tako što je u nadoknadi drugog produžetka meča sa Gacijanteom promašio penal, na duelu sa Fenerom je „načet“ penalom i ranim isključenjem napadača Dijufa, na to su se nedovezali kadrovski problemi (kartoni i povrede)... Onda i taj gol u smiraj meča, samo što su ovoga puta Zeleni imali spreman odgovor.

Ovim bodom Konja je ostala na koti 35, trenutno je osma na tabeli, daleko od borbe za raspodelu evropskih ulaznica, čemu se potajno nadala pre nekoliko meseci.

TURSKA 1 – 27. KOLO

Subota

Bašakšehir - Ankaragudžu 1:0 (1:0)

/Gurler 36/

Trabzon - Kajzeri 3:4 (1:2)

/Gomez 3, Omur 50, Bardi 54 penal - Basan 1, Tijam 20, Mensa 48, Mane 63/

Galatasaraj - Adana 2:0 (0:0)

/Midtšjo 86, Zaniolo 90+8 penal/

Nedelja

Umranije – Konja 2:2 (0:0)

/Demirtas 62ag, Ajik 90 – Dijuf 82, Dikmen 90+7/

15.00: (2,50) Giresun (3,40) Alanja (2,80)

19.30: (1,90) Fenerbahče (3,60) Bešiktaš (4,00)

Ponedeljak

19.30: (3,10) Istanbul (3,50) Karagumruk (2,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Aleksandar StanojevićKonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara