RB Lajpcig kupio beka za 16.000.000!

Vreme čitanja: 1min | sre. 30.05.18. | 11:18

Rekordna prodaja Monpeljea...

RB Lajpcig nije uspeo da se plasira u Ligu šampiona, ali to neće sprečiti Red Bulov klub da ovog leta dovodi skupocena pojačanja. A prvo je već dogovoreno. Kako javlja francuski L'Ekip Nemci su dogovorili transfer desnog beka Monpeljea Nordija Mukijelea i to za 16.000.000 evra!

Radi se o realtivno nepoznatom momku koji je nastupio dva puta za mladu reprezentaciju Francuske, a tokom prošle sezone bio je standardan na desnom boku u Monpeljeu. Njegov veliki kvalitet je to što može da igra na svakom mestu u odbrani, kao i u veznom redu, kao igrač najbliži defanzivnoj liniji. 

Izabrane vesti

U Lajpcigu na poziciji desnog beka igra mladi nemački reprezentativac Lukas Klosterman, tako da će se Mukijelu verovatno tražiti mesto na štoperu, pogotovo ukoliko kapiten Vili Orban napusti redove Bikova.   

Kako dalje navodi L'Ekip Mukijele će tokom današnjeg dana stići u Lajpcig, gde će obaviti lekarske preglede, a onda staviti paraf na petogodišnji ugovor. 

Zanimljivo da je ovo najveća prodaja u istoriji Monepelja. Mladi defanzivac plaćen le Lavalu svega 1.500.000 evra, a evo 18 meseci kasnije otišao je za čitavih 16.000.000. Prethodna rekordna prodaja ovog kluba bio je Stiv Munije koji je prošlog leta prešao u Hadersfild za 13.000.000. 

Foto: Action Images


tagovi

Nordi MukijeleLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara