RB Lajpcig u deset dana kupio dva beka za 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.06.18. | 16:37

Danas stigao Urugvajac Sarači

Možda nemaju trenera, ali to im ne smeta da šopinguju. 

RB Lajpcig nastavlja po starom - pazari širom sveta najtalentovanije mlade fudbalere. Danas je u redove Bikova stigao Urugvajac Marselo Sarači, 20-godišnji levi bek za kog je nemački klub izdvojio čak 13.500.000 evra. Ugovor je potpisan na pet godina, a Ralf Rangnik, sportski direktor kluba, odmah potom izjavio je da se momak savršeno uklapa u filozofiju koju gaji Lajpcig.
"Mlad, brz, impresionirao u svojoj prvoj sezoni u dresu River Plate. Takođe, pokazao je kvalitet i u reprezentaciji do 20 godina"

Izabrane vesti

Sarači može da igra gotovo po čitavoj levoj strani, od beka do krila. Pre manje od godinu dana River je za njegovo dovođenje iz Danubija platio nešto više od 2.000.000 evra, a u izboru renomiranog časopisa FourFourTwo proglašen je za jednog od 100 najtalentovanijih fudbalera današnjice. 

Neko bi rekao da je zanimljiva odluka čelnika Lajpciga da pored odličnog levog beka kakav je Marsel Halstenberg, povremeni reprezentativac Nemačke, angažuju još jednog. Ali isto su pre nekoliko dana uradili dupliravši igrače i na desnom boku. Lukas Klosterman, jedan od najboljih spoljnih u Bundesligi dobio je konkurenciju u liku Nordija Mukijelea (20), koji je stigao iz Monpeljea za 16.000.000 evra.  

Tako je RB Lajpcig u samo desetak dana na dva mlada beka potrošio skoro 30.000.000 evra. 


tagovi

Marselo SaračiLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara