Real i Alkantara - kreće ofanziva! Faktor Lopetegi je presudan

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.08.18. | 13:10

Kraljevski klub sprema podlogu za veliki transfer

Više od četiri godine navijači madridskog Reala čekaju eksploziju na pijaci i transfer koji će uzburkati njihova čula. Nije odlazak Kristijana Ronalda ono što su želeli, niti ova frka sa Lukom Modrićem. Donekle razmažena i publika uvek visokih standarda sa tribina stadiona Santjago Bernabeu želi uvek najbolje i najviše.

U redu je što je za Alvara Odriozolu plaćeno 30.000.000 evra, ili što je za Tiba Kurtou izdvojeno pet miliona više, ili 45.000.000 evra za supertalentovanog Vinisijusa. Real Madrid u završne tri sedmice prelaznog roka mora da umiri sada već ozbiljno nervoznu publiku. A, jedno od mogućih rešenja je - Tijago Alkantara

Izabrane vesti

Uticajni madridski radio Onda Cero, koji je jutros objavio da će Luka Modrić zatražiti transfer u Inter, tvrdi da su Realovi emisari već stupili u kontakt s Tijagovim agentima i postigli usmeni dogovor za transfer. Navodno, Tijagu je jedan od presudnih faktora prisustvo Đulena Lopetegija na klupi Kraljevskog kluba. Njih dvojica su svojevremeno sarađivali u mlađim kategorijama Španije i ostvarili su dobar kontakt. 

Poznato je od ranije da je Bajern Tijaga označio kao jednog od četvorice igrača koji mogu da napuste klub ovog leta i za njega traži 80.000.000 evra. Tijago se čak kratko dovodio u vezu sa Barselonom, ali je na kraju Ernesto Valverde ipak izabrao neke druge opcije. Bajern je, za razliku od Roberta Levandovskog i Hamesa Rodrigeza (još godinu dana pozajmice iz Reala), spreman da sedne za pregovarački sto i razgovara o Tijagovom transferu. Čak i da malo spusti potraživanja za španskog reprezentativca brazilskih korena. 

Ipak, s drugog kraja Španije, tačnije iz redakcije Mundo Deportiva, stiže demant. Navodi se da Tijago do danas nije imao nikakve kontakte s Realom, niti se o tome pričalo, te da je Alkantara od novog trenera Nika Kovača dobio uverenje da će igrati. Što je uvek dobro informisani Bild već demantovao. Treba biti oprezan, jer je poznato je da vodeći mediji Madrida i Barselone umeju da „zatalasaju“ duhove na suparničkoj strani. Opet, ne treba zaboraviti da je Tijago karijeru započeo u Barseloni i da je dete katalonskog velikana, te da bi sam transfer mogao da ima ozbiljan odjek. 

Đulen Lopetegi je slab na Tijaga i to je ono što je navelo Real da krene u akciju. Možda nije sve dogovoreno, ali očigledno ima dima. A, gde ima dima...

Naredni dani pokazaće ko je u pravu. 

Foto: Action Images


tagovi

Tijago AlkantaraLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara