Huan Kvintero protiv Japana
Huan Kvintero protiv Japana

Real kao 2014: Huan Kvintero - mundijalska senzacija od 4.000.000!

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.06.18. | 14:20

Pre četiri godine Rodrigez i Navas, danas Kvintero...

Nije baš bio anonimus, ali nije baš ni da su svi znali koliko je bio dobar. I onda šest golova na Mundijalu u Brazilu i preko noći Hames Rodrigez je postao najtraženiji igrač planete, Real se nije dvoumio, istresao je na sto 75.000.000 evra i prvu zvezdu prethodnog Svetskog prvenstva doveo na stadion “Santjago Bernabeu“. Kraljevski klub uvek mora da ima najsvetlucaviji dragulj. I zato bi sada mogao da krene na još jednog kolumbijskog asa!

Madridski As piše da je Real preko posrednika već kontaktirao zastupnike Huana Fernanda Kvintera, bez sumnje ponajboljeg igrača Kolumbije u ove dve prve utakmice na Mundijalu, iako je logično što Hames Rodrigez i Radamel Falkao kao već afirmisanne megazvezde privlače najveću pažnju.

Izabrane vesti

Međutim, Kvintero je protiv Japana lukavim šutem ispod živog zida postigao jedini gol za Kolumbiju, juče je u pobedi nad Poljskom prvo izbacio na boku Rodrigeza, a on zatim asistirao Džeriju Mini, da bi zatim spojio sa golom Radamela.

Real je reagovao, mada još nije preduzeo bilo kakve konkretne korake. Možda i deluje da bi Kraljevski klub bio prevelik korak za Kvintera? Jesu ga kao klinca poredili i sa Mesijem i sa Maradanom - standardna priča u Južnoj Americi - ali evo već mu je 25 leta, pet godina je igrao u Evropi, nije se proslavio pa se vratio u River na jednogodišnju pozajmicu od svega 300.000 evra?! Ako bi River želeo da ga otkupi morao bi da na račun Porta uplati tričavih 4.000.000 evra. Sitnica u današnjem fudbalu.

Taman i da duplira tu cenu, Realu će se marketinški sve vratiti. Florentino Perez voli da kupi i kad mu ne treba. Samo da sija. Ako još fudbalski ubode – BINGO! Kao sa Kejlorom Navasom, takođe posle Svestkog prvenstva 2014. godine.

Novi trener Reala Đulen Lopetegi dobro je upoznat sa Kvinterovim kvalitetima, pošto ga zna iz Porta. Kod njega je Kvintero i igrao, iako mu je tada bila tek 21 godina. Tek kasnije su stvari krenule po zlu, da bi sada u Rusiji kolumbijski vezista možda sebi kupio povratnu kartu za Evropu.

Mateo Kovačić svakako želi da ide zarad minuta. Nisu baš isti igrači, ali mogao bi možda Kvintero to zakrpi. A Florentino bi opet bio u centru pažnje. Voli on to.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rusija2018reprezentacija KolumbijeHuan Kvintero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara