Pogodak Militaa (© Reuters)
Pogodak Militaa (© Reuters)

Real pred Klasiko promovisao još jedno oružje: Militao iz prekida ukrasio noć jubileja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.10.22. | 23:05

U gradskom okršaju, na terenu Hetafea, Ančelotijev sastav slavio 1:0

Opet je Real u šampionskom modu. Ono sa Osasunom je bio incident koji potvrđuje pravilo, brzo se oporavio od jedinog kiksa dosad i u laganom ritmu razoružao Hetafe, čime je odbranio lidersku poziciju i kao prvoplasirani tim na tabeli čeka El Klasiko 16. oktobra.

Toliko je sastav Kikea Sančeza Floreza naljutio Los Blankose u prethodna dva okršaja na stadionu „Alfonso Perez“ (i to bez datog gola) da su Karlo Ančeloti i njegovi učenici ozbiljno shvatili ovo gostovanje i rešili pitanje pobednika već na startu. Igrao se treći minut kad je Eder Militao iskoristio ubacivanje Luke Modrića iz kornera i poveo prvaka Španije ka osvajanju još tri boda. Ovo je bila sedma pobeda u prvih osam prvenstvenih kola, ima ih sve tri u grupnoj fazi Lige šampiona i onu nad Ajntrahtom u susretu vrednom pehara Superkupa Evrope. Od 12 mečeva dobio je čak 11 i kako Barselonu dočekuje na „Santjago Bernabeu“ imaće priliku da se od najvećeg rivala odlepi.

Izabrane vesti

Što će na derbi u dobrom raspoloženju najzaslužniji je Militao. U jubilarnoj 100. utakmici za Real u svim takmičenjima, Brazilac je dao peti gol, a zanimljivo je da ih je sve postigao posle kornera. I da je svaki put imao drugačijeg asistenta: od Marsela, preko Iska, Rodriga, Vinisijusa Žuniora sve do Modrića. Bila je to Lukina 50. asistencija u La Ligi čime je postao tek šesti fudbaler madridskog giganta koji je dostigao tu granicu u poslednjih 20 godina (Karim Benzema je lider u toj kategoriji sa 103).

Sve vreme su gosti kontrolisali dešavanja na terenu, igrali u laganom ritmu, mogli da slave i ubedljivije, ali ih je u tome sprečio VAR. Najpre je poništio odluku Matea Lahoza da svira penal nad Vinisijusem Žuniorom, jer je utvrđeno da je Brazilcu u izgradnji akcije lopta pobegla u aut, da bi početkom drugog poluvremena Rodrigo zatresao mrežu Davida Sorije, ali je prilikom dodavanja Federika Valverdea bio u ofsajdu.

U odnosu na duel sa Šahtjorom u Ligi šampiona Ančeloti je napravio tri promene: našao je mesto Antoniju Ridigeru, uparivši ga sa Ederom Militaom, što je za posledicu imalo prekomandu Davida Alabe na poziciju levog beka (umesto Ferlana Mendija); u vezi su Luka Modrić i Eduardo Kamavinga bili starteri; predahnuo je Toni Kros, pomerio se Valverde na desno krilo, a umornog Karima Benzemu menjao je u špicu Vinisijus.

Pohvalno za Real je da prvi put u šampionatu nije primio gol i da sa samopouzdanjem poput planine čeka Barselonu u naredno kolu.

Najbolju šansu za Hetafe (Stefan Mitrović igrao 90 minuta, Nemanja Maksimović nije usled povrede) propustio je Fabricio Angileri, pa je domaćin pretrpeo drugi vezani poraz na svom terenu.

PRIMERA – 8. KOLO

Petak

Osasuna - Valensija 1:2 (0:1)

/Brašanac 90+3 - Klajvert 28, Dijakabi 54/

Subota

Almerija - Rajo Valjekano 3:1 (3:0)

/Robertone 8, Babić 17, Ture 39 - Katena 81/

Atletiko Madrid - Đirona 2:1 (1:0)

/Korea 5, 48 - Rikelme 66/

Sevilja - Atletik Bilbao 1:1 (1:0)

/Tores 4 - Vesga 73/

Hetafe – Real 0:1 (0:1)

/Militao 3/

Nedelja

14.00: (3,05) Valjadolid (3,25) Betis (2,55)

16.15: (3,05) Kadiz (3,05) Espanjol (2,70)

18.30: (2,60) Sosijedad (3,20) Viljareal (3,00)

21.00: (1,30) Barselona (5,50) Selta (10,0)

Ponedeljak

21.00: (3,25) Elče (3,00) Majorka (2,60)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Eder Militao

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara