Real se opet odriče Zlatne lopte, Perez sprema bombu za novog plejmejkera

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.11.18. | 18:33

Madriđani opet gube najboljeg igrača

Real Madrid se još nije oporavio od gubitka Kristijana Ronalda, a uskoro bi mogao da opet ostane bez najboljeg igrača. I to bez Zlatne lopte!

Poslednje vesti sa Priineja glase da će Luka Modrić sigurno dobiti Zlatnu loptu na gala svečanosti 3. decembra. Hrvat će prekinuti dominaciju Kristijana Ronalda i Lea Mesija koja traje devet godina i biće proglašen najboljim igračem sveta u najprestižnijem izboru. Osvajanje Lige šampiona sa Real Madridom i senzacionalan plasman Hrvatske u finale Mundijala će doneti Modriću najvrednije individualno priznanje u svetu fudbala.

Izabrane vesti

I vrlo lako bi mogao da sa tim priznanjem napusti Real Madrid.

Naime, Modrićevo ime nije na listi igrača sa kojima klub planira da produži ugovor. Florentino Perez je napravio spisak fudbalera kojima će biti ponuđena nova saradnja, ali Modrić nije na njemu. Očigledno su u Madridu procenili da je pravo vreme za prodaju Hrvata, a ni igrač neće imati ništa protiv pošto je i letos želeo da pređe u Inter.

Modrić je 2016. godine potpisao novi ugovor sa Realom do 2020. godine vredan 8.000.000 evra po sezoni. Njegov agent Vlado Lemić je pokušao da uđe u priču sa Perezom oko novog ugovora, ali mu je rečeno da od toga nema ništa. Real ne želi da nudi dugoročni ugovor sa povišicom igraču koji je ušao u 34. godinu života i smatra da je Modrićev zenit prošao. Štaviše, Perez se već okrenuo dovođenju zamene i naciljao Kristijana Eriksena u kojeg namerava da uloži novac od prodaje Kristijana Ronalda prošlog leta.

Perez je označio Danca kao najveće pojačanje narednog leta i spreman je da plati i do 80.000.000 evra za njega. Barsa je prošlog leta takođe želela Eriksena, ali je Totenhem tražio čak 200.000.000 evra što je bilo previše i za Katalonce. Međutim, situacija je sada drugačija. Eriksen već mesecima odbija da potpiše novi ugovor sa Totenhemom, a aktuelni mu ističe u leto 2020. godine. Ako ga ne produži do sledećeg leta, jasno je da će Spursi biti u teškoj situaciji i da će verovatno morati da pristanu na ponudu Reala kako ne bi izgubili Danca godinu dana kasnije bez obeštećenja.

Perez već ima burnu istoriju transfera sa Totenhemom. Uspeo je da londonskom klubu preotme Modrića i Bejla iako Totenhem tada nije želeo da ih proda. Real je „ušao u glavu“ igračima koji su stupili u štrajk i Totenhem je morao da popusti. Nešto slično Perez verovatno planira sa Eriksenom.

U tom slučaju bi Inter konačno dočekao šansu da dovede Modrića. Letos su Nerazuri pritiskali Real, Modrić je hteo u Milano, ali je Real odbijao da ga proda jer nije imao zamenu. Inter je tada nudio Modriću ugovor na četiri godine sa platom od 10.000.000 evra po sezoni što je sjajna ponuda za igrača njegovih godina. U Realu to nema šanse da dobije.

Novi Interov direktor Bepe Marota je majstor za ovakve transfere i vrlo je verovatno da će posao biti ugovoren za sledeće leto.

(FOTO: reuters)


tagovi

Luka ModrićKristijan Eriksen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara