Real ugrabio čudo iz Rivera! Do tada će strepeti od njega?

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.12.18. | 17:21

Najtalentovaniji fudbaler šampiona Južne Amerike se na leto seli u Madrid

Španski mediji javljaju, Marka tvrdi: Real Madrid je i zvanično ugrabio Ezekijela Palasiosa!

Najtalentovaniji fudbaler južnoameričkog šampiona River Plejta će se u letnjem prelaznom roku preseliti u Madrid, ali nema preciznih podataka o tome koliko će transfer iznositi. Spekuliše se sumama između 23.000.000 i 30.000.000 evra. Realov plan je bio da Palasios doće već u januaru, ali je River uspeo da prolongira transfer do leta.

Izabrane vesti

Zanimljivo je da bi Palasio mogao da najveći uspeh u Riverovom dresu ostvari baš protiv Real Madrida. I to u finalu Svetskog prvenstva za klubove. U Abu Dabiju u petak počinje turnir kontinentalnih šampiona, a Real Madrid i River Plejt su favoriti da se sastanu u finalu ako pre toga eliminišu slabašne protivnike iz ostalih konfederacija. Madriđani su dvostruki uzastopni šampioni sveta, a River ima ambiciju da im skine krunu, osokoljen velikom pobedom nad Bokom Juniors u finalu Kopa Libertadores.

Palasio je najveći talenat u Riverovom timu i igrač oko kojeg su koplja lomili mnogi evropski velikani. Ima samo 20 godina, igra u veznom redu i poseduje kvalitete univerzalca da igra na više pozicija. Za River je debitovao sa samo 17 godina, a nedavno je upisao i prve minute u reprezentaciji Argentine.

Real se okrenuo politici dovođenje najvećih svetskih talenata, a Palasios je samo jedno od imena u nizu. Ozbiljnu ulogu u Realu već ima Marko Asensio, a odnedvano put u prvom timu krči supertalentovani Brazilac Vinisijus Žunior koji je plaćen 45.000.000 evra. Istu sumu je Real platio i za još jedno brazilsko čudo – Rodriga Goesa. Ali, on je ostao na pozajmici u Santosu i priključiće se Kraljevićima narednog leta. Na pozajmicama su talenti poput Ašrafa Hakimija (Borusija Dortmund), Andreja Lunina (Rajo Valjekano) ili Martina Edegarda (Vitese), dok na vrata prvog tima kuca nekoliko mladića iz B tima kojima je Solari već počeo da daje neku minutažu.

(FOTO: Reuters)


tagovi

River PlejtEsekijel Palasios

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara