Arda Guler (Reuters)
Arda Guler (Reuters)

Realov novi šamar Barsi: Ukrao joj Ardu Gulera kao Vinisijusa i Rodriga

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 23:38

Madriđani plaćaju 20.000.000 evra, igrač se odlučio za njih pre nego za ljutog rivala

Otkako je izgubio trku sa Barselonom za Nejmara, frustrirani Florentino Perez nemilosrdno nanosi udarac za udarcem ljutom u rivalu u borbi za potpis najvećih svetskih talenata. Šamar za šamarom. Tako je bilo sa Brazilcima Vinisijusom Žuniorom, Rodrigom, Endrikom, a tako će biti i sa Ardom Gulerom.

Najveći talenat turskog fudbala je juče bio blizu potpisa za Barselonu, a od večeras ga samo formalnosti dele od dresa Real Madrida.

Izabrane vesti

Modus operandi je uvek isti. Pojavi se neki mlad igrač, Barselona zagrize, pregovara, dogovori, a onda Florentino Perez pošalje Đunija Kalafata i ovaj svakog igrača ubedi da je Real bolji izbor od Barselone. Realov lovac na talente je do sada završio transfere Vinisijusa, Rodriga, Valverdea, Rejnijera, Kamavinge, Čuamenija, Endrika i Belingema. Makar polovinu tih igrača je želela Barselona i imala sve dogovoreno za transfere Vinisijusa i Rodriga. Sada će njihovim putem Arda Guler.

Talentovana „desetka“ Fenerbahčea je ovog leta zaludela najveće evropske klubove, mnogi su ga želeli a završilo se El Klasikom za njegov potpis. Barsin novi direktor Deko je prethodne nedelje boravio u Istanbulu dogovorio sve sa Fenerbahčeom, dobio i zeleno svetlo od igrača i oca koji ga zastupa kao agent i mislio je da je završio posao...

U međuvremenu je i Real vršio pritisak na igrača. Klupske legende Butragenjo i Roberto Karlos su takođe kontaktirali Ardu i oca, savetovao ga je i Mesut Ozil da izabere Real, a najnovije informacije iz Turske javljaju da je i Luka Modrić lično zvao mladog Turčina i obećao mu svoju „desetku“ sledećeg leta kada napusti Madrid.

Ipak, najveći posao je završio Kalafat. Real je poput Barse pristao da plati više od otkupne klauzule koja iznosi 17.500.000 evra. Madriđani će isplatiti Fenerbahčeu 20.000.000 evra plus sve takse, poreze i provizije preko toga. Plus će im dati procenat od naredne prodaje što Barsa nije nudila. Kakav je finansijski deo dogovora sa igračem i njegovim ocem, još nije poznato. Ali pretpostavlja se da su Kraljevići i tu kanuli koje milionče.

Bitna stvar u pregovorima je bila Realova odluka da Ardu dovede već ovo leto. Što na pečetku nije hteo. Kao ni Barsa. Oba kluba su planirali da ga ostave još makar sezonu u Feneru kao pozajmljenog igrača. Real je to promenio i obećao Ardi da će biti deo letnjih priprema i imati šansu da se nametne Karlu Anćelotiju. Igraču i ocu je to očigledno mnogo značilo i rukovali su se sa Madriđanima. Taj potez Reala je paralizovao dogovor sa Barsom i fali još samo potis da stavr postane zvanična.


tagovi

Arda GulerLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara