Realova ideja Suso: Može za 40.000.000 evra, ali ne odmah

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.11.18. | 09:41

Najbolji igrač Milana ponovo u sferi interesovanja evropskog prvaka

Geret Bejl nije popunio prazninu nastalu odlaskom Kristijana Ronalda. Pitanje je da li iko može. Osim Velšanina, oscilira i Marko Asensio s početka nove sezone, zbog čega je Real Madrid prinuđen da traži pojačanja na poziciji krilnog napadača, a prema poslednjim informacijama to bi mogao da bude – Suso!

Reč je o naboljem igraču Milana, ne samo u ovom prvenstvu, autoru četiri i asistentu za još sedam pogodaka, očigledno je prevazišao sredinu i potreban mu je odlazak u novi klub da potvrdi klasu. Želeo ga je Mauricio Sari dok je bio u Napoliju, šuška se i poslednjih sedmica da bi italijanski stručnjak mogao da ga pozove u Čelsi, međutim, saznanja Sportmedijaseta ukazuju da je u trku za potpis 25-godišnjeg Španca ušao kraljevski klub. A kad on zagrize obično i dobije ono što želi.

Izabrane vesti

Pogotovo što otkupna klauzula Susa nije velika. Kad je septembra prošle godine potpisao novi ugovor do juna 2022, obeštećenje je postavljeno na 40.000.000 evra, ali važi samo za letnji prelazni rok i za klubove van Serije A. To je novac koji Madriđani bez problema mogu da iskeširaju, pogotovo su što poslednjih sezona možda i svesno štedili. A sad kad očekivanih rezultata nema, potrebno je zavući ruku u kasu i ojačati tim.

Suso je na vrhuncu karijere. Potreban mu je odlazak sa San Sira, jer tamo ne može da se bori za trofeje u konkurenciji Juventusa, Napolija ili Intera, a Real neće doveka zvati. Ruku na srce, letos je Đulen Lopetegi predložio čelnicima kluba da dovedu baš omalenog kreativca, jer su sjajno sarađivali u omladinskoj reprezentaciji Španije, ali tad u upravi nije bilo sluha, a jeste previše vere u mogućnosti Bejla i Asesnsija. Zato, sad, kad ne ide, možda Florentino Perez zavuče ruku u džep, pa nekadašnji fudbaler Liverpula u koga poverenje nisu imali Brendon Rodžers (samo 14 utakmica za Crvene, plus pozajmica Almeriji) i Siniša Mihajlović (poslao ga na dokazivanje u Đenovu) dobije priliku da pokaže šta zna tamo gde se igra možda i najatraktivniji fudbal u Evropi. Na španskom tlu.

FOTO: Reuters


tagovi

MilanSuso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara