Reč Ivice Osima: Hrvati godinama uče i napreduju, Srbi i ostali Jugosloveni veruju da sve znaju

Vreme čitanja: 1min | pet. 13.07.18. | 09:54

„To je razlika i zato je Hrvatska u finalu, a Srbija nije“, dodao je popularni Štraus sa Grbavice

Hrvatska treba da bude uzor svim bivšim jugoslovenskim republikama. Takvu poruku poslao je legendarni stručnjak i poslednji selektor Plavih Ivica Osim.

On je u razgovoru za Sputnjik istakao da se svi u hrvatskom fudbalu godinama nadograđuju, što nije slučaj sa Srbijom i ostalim republikama.
"Za razliku od ostalih Jugoslavena, Hrvati znaju bolje podneti uspeh i neuspeh. Oni su za razliku od ostalih puno toga naučili, a mi ostali pravimo se da znamo sve i ne volimo da učimo. Zbog toga sve ostale bivše države Jugoslavije moraju biti pametne i izvući pouke od Hrvata. Treba prihvatiti da neko nešto bolje radi. To je najbolji put - imati nekoga za primer. Zato je Hrvatska u finalu, a Srbija nije. Ostali moraju biti pametni i iskoristiti iskustva Hrvatske", rekao je Osim u razgovoru za Sputnjik.

Izabrane vesti

Popularni Štraus sa Grbavice je dodao da uspeh Kockastih nije plod slučajnosti i sreće.
"Hrvatska je imala bolje kontakte sa Zapadom, tamo je više naučila. Posebno njihovi igrači koji tamo rade, s njima je lakše igrati i raditi. Iza Hrvatske stoji puno rada i talenta, imaju nekoliko izvanrednih igrača i dobro su iskoristili političku situaciju na Balkanu. Sve što im ide u prilog iskoristili su na pravi način. Od nekadašnjih neprijatelja pravili su sebi prijatelje".

 


tagovi

Ivica Osim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara