Renato Sančez (Reuters)
Renato Sančez (Reuters)

Renato Sančes "zavadio" velikane: Milan poslao ponudu, Arsenal najveća konkurencija

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 17:13

Rosoneri portugalskog vezistu vide kao potencijalnu zamenu za Franka Kesija, Arsenal kuburi sa centralnim veznim igačima

Krenuo je Milan u napad na Renata Sančesa, ponuda je stigla u kancelarije čelnika Lila, ali njena visina još nije obelodanjena u javnosti. Veruje se da bi Lil bio zadovoljan sa 35.000.000 evra, a zahvaljujući američkom fondu Eliot koji je u vlasničkoj strukturi oba kluba, Rosoneri mogu da se nadaju da bi u budućnosti mogli da potpišu portugalskog vezistu. Međutim, ako je verovati francuskom Le 10 Sportu i njegovoj informaciji pod vinjetom ekskluzivno, Milan će imati opasnu konkurenciju u Arsenalu.

Tobdžije su već predstavile svoje interesovanje Dogama, kao i Portugalcu, odnosno njegovim zastupnicima i spremni su da pošalju ponudu u narednim nedeljama. Londonski klub bi mogao da bude u prednosti gledajući ekonomski aspekt, ali sportski sektor Milana na čelu sa Paolom Maldinijem uzda se u dobre odnose dva kluba i činjenice da je u poslednje dve godine napunio kasu Lila sa 44.000.000 evra koje je izdvojio za kupovine Rafaela Leaa i Majka Menjana.

Izabrane vesti

Milan već gleda u budućnost u kojoj izvesno neće biti Franka Kesija i u Sančesu vidi idealnu zamenu. Žele 24-godišnjaka već u januaru kada će na mesec dana ostati bez Kesija i Benasera koji odlaze na Afrički kup nacija. Arsenal je, bez obzira na kvalitetne partije u prethodna dva meseca deficitarna na poziciji centralnog veziste - na raspolaganju ima jedino Aleberta Sambi Lokongu i Ajnslija Mejtlanda Najlsa, koji jeste počeo karijeru u centralnom delu veznog reda, ali je najviše utakmica odigrao na desnom boku.

Momak koji je 2016. godine osvojio prestižnu Uefinu nagradu Zlatni dečak, imao je dosta oscilacija u karijeri, koju je poslednje dve godine uspeo da vrati na pravi put. Pre nešto više od pet godina Bajern ga je kupio od Benfike za 35.000.000 evra, a kako se nije snašao na Alijanc areni (53 utakmice, dva gola, tri asistencije), narednog leta prosleđen je na pozajmicu u Svonsi. Od 2019. je član Lila sa kojim je osvojio titulu prvaka Francuske. Mogao je da bude heroj odlučujućeg susreta za odlazak na Mundijal koji je njegov Portugal igrao protiv Srbije - postigao je gol već u trećem minutu, ali će zbog preokreta Orlova morati da traži plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru kroz baraž.

Ove sezone Renato je odigrao šest utakmica u Ligi 1, dve u Ligi šampiona i za sada ima jednu asistenciju. Brojke bi verovatno bile ubedljivije da zbog problema sa meniskusom nije propuštao utakmice u periodu od sredine avgusta, do kraja septembra.



tagovi

Renato SančesArsenalac milanMilan

Obaveštavaj me

Arsenal
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara