Rendžers frustrirao Lajpcig, ali dolijao u Nemačkoj – zaslužna je lepotica Anhelinja (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.04.22. | 22:49

Nemački predstavnik se namučio protiv Glazgova – 1:0

 Postoje tako neke neobjašnjive pojave u fudbalu, kao ovogodišnji tim Glazgov Rendžersa. Svi su se krstili kada je ekipa Đovanija Van Bronhorsta samlela u dvomeču Borusiju iz Dortmunda. Govorili su da je to posledica sreće, mada je Glazgov Rendžers postigao šest golova u dvomeču. Potom je nada Crvene zvezde umrla na rukavicama iskusnog Alena Megregora koji je u Beogradu branio na nivou najboljih svetskih golmana, i uticao da Rendžers preživi pakao Marakane.

Potom se desila Braga i na kraju je moglo da se desi novo čudo, u rećiji ekipe Đovanija Van Bronhorsta. Više od 85. minuta Rendžers je držao čvrstu nulu u Nemačkoj, delovao defanzivno perfektno i zaustavio sve udarne igle Lajpciga. Delovalo je da Nemci neće dati gol do sutra, posebno što je Nkunku bio neprepoznatljivo bled i dekoncentrisan. Međutim, kada je u Lajpcigu počela da se čuje pesma raspoloženih Škota, presudio je levi bek domaćina Anhelinjo. Nekadašnji član Mančester Sitija je sačekao loptu na 25 metara i volej udarcem konačno pogodio mrežu škotskog velikana. Za teško izvojevanu pobedu (1:0), ali ne sumnjamo da će za sedam dana na Ajborksu sve pucati. Rendžers se, sasvim sigurno, neće predati, jer je navikao ove sezone da ruši sve prognoze.

Izabrane vesti

I opet su sve procene govorile da će nemačka mašina da se poigra sa tehnički limitiranom ekipom iz Škotske. Da Glazgov u Lajpcigu neće znati gde mu je glava, a gde zadnjica. Desilo se nešto sasim drugo. Sjajnom defanzivnom postavkom Đovani Van Bronhorst je limitirao ofanzivni učinak sjajnog tima, koji je prema svim paramterima deo eliminacione faze Lige šampiona.

Pazite samo ovaj podatak: Lajcpig je u prvom poluvremenu bio bolji, napadao, probijao po bokovima, ali nije imao nijedan udarac u okvir gola Alena Mekgregora. Prosto, Rendžers je bio defanzivno perfektan. Kada bi jedan igrač ispao, tu je bio drugi da ga pokrije... A kako je vreme prolazilo, tako su i igrači Domenika Tedeska delovali sve slabije. Bili su zbunjeni, i pomalo iznenađeni otporom Glazgov Rendžersa.

Prosto, Lajpcig je teško dolazio do rešenja. Mogao je da bude kažnjen početkom drugog poluvremena, kada je Rajan Kent konačno dočekao loptu u kontri. Složio lep dribling u duelu sa Anhelinjom i potom šutirao pored gola. Pokušao je Domenik Tedesko izmenama. Brzo je morao da potegne za Andre Silvom i Emilom Forsbergom, koji je zamenio indisponiranog Danija Olma.

Najbolju šansu Lajpcig je propustio u trenucima kada je Rendžers igrao sa velikom dozom samopouzdanja i prebacio težište igre na polovinu Nemaca. Konačno je Ekunku pobegao odličnom Goldsonu, zaobišao Megregora i potom neobjašnjivao šutirao preko gola.

Očigledno je da je Đovani Van Bronhorst napravio sjajan taktički manevar kada je odlučio da promeni formaciju i zaigra sa trojicom štopera. Lundstram je pomeren u poslednju liniju, što je napunilo šesnesterac gostiju. Svaki centaršut su kupili odbrambeni igrači Rendžersa, ali Anhelinjo ih je ostavio bez rešenja. Bio je to trenutak u kojem je Rendžers konačno dolijao, možda i zaslužio da ga napusti sreća zbog svih prethodnih pobeda.

Ali ne sumnjamo da će i posle minimalnog poraza Rendžers imati čemu da se nada. Nemci će se boriti protiv krcatog Ajbroksa za sedam dana. A znamo šta to znači.

LIGA EVROPE (POLUFINALE)

Četvrtak

Lajpcig - Glazgov Rendžers 1:0 (0:0)

/Anhelinjo 85/

Vest Hem - Ajntraht 1:2 (1:1)

/Antonio 21 - Knauf 1, Kamada 54/


tagovi

Đovani Van BronhorstAnhelinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara