Kristof Galtije (©Reuters)
Kristof Galtije (©Reuters)

Renovirani Sveci sa Galtijeom na kormilu: Nema Mbapea, ali tu su Mesi i Nejmar

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.22. | 13:32

Superkup Francuske: Pari Sen Žermen u Tel Avivu favorit protiv Nanta. Francuski as ne igra zbog suspenzije, menjaće ga Pablo Sarabija. Kanarinci dobili dve od tri poslednje utakmice protiv Svetaca

Nant je jedan od najtrofejnijih francuskih klubova, ali uoči Superkupa malo se pričalo o osmostrukom prvaku zemlje svetskih šampiona, sve oči uprte su u Pari Sen Žermen, preciznije u novog trenera Kristofa Galtijea.

Otkako su 2011. postali vlasništvo Katarskog sportskog investicionog fonda na klupi Svetaca smenjivala su se zvučna imena: Karlo Ančeloti, Loran Blan, Unaj Emeri, Tomas Tuhel i Maurisio Poketino.

Izabrane vesti

Oni su uspostavili potpunu dominaciju PSŽ-a na lokalnom nivou, ali uprkos basnoslovnim ulaganjima u igrače nijedan nije uspeo da ispuni glavni cilj – osvajanje Lige šampiona. Dakle, pred 55-godišnjim Galtijeom, koji je posao dobio pre svega zbog toga što je pretprošle sezone sa osrednjim Lilom prekinuo primat crveno-plavih, težak je zadatak i dug put koji počinje u Tel Avivu.

Stadion Blumfild lani nije bio taličan za PSŽ, budući da je u Superkupu pretrpeo minimalan poraz upravo od Lila – Galtije je već bio otišao u Nicu, ali tim je bio njegova rukotvorina. Nant nije rđav, ali osim ako Galtijeov kolega Antoan Koumbare ne smisli neko čudo trofej će po 11. put završiti kraj Sene. Uzgred, Kombuare ima ogroman lični motiv pošto je nekoliko meseci po dolasku katarskih bogataša dobio otkaz na Parku prinčeva jer je procenjeno da se ne uklapa u novi imidž PSŽ-a.

--------------------------

Meč Superkupa Francuske, PSŽ - Nant (20.00), možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je da bude registrovani, a registracija je besplatna.

-------------------------

Nova imena u redovima šampiona su bekovi Nordi Mukijele (doveden iz RB Lajpciga) i Nuno Mendes (stigao iz Sportinga), te doskorašnji centralni vezista Porta Vitinja koji su zajedno plaćeni oko 90 miliona evra. O ofanzivi nema potrebe trošiti reči, imena Lionela Mesija, Kilijana Mbapea i Nejmara ulivaju strahopoštovanje. Argentinac Anhel di Marija se preselio u Juventus, dok je jednom nogom u Romi Holanđanin Žoržinjo Vajnaldum.

20.00: (1,35) PSŽ (5,60) Nant (9,00)

Pari Sen Žermen je odlično igrao u Japanu na prijateljskim mečevima, gde je lako pobeđivao tamošnje klubove Uravu, Kavasaki i Gamu Osaku. Galtije je nametnu novu formaciju 3-4-1-2. Kilijan Mbape neće igrati zbog suspenzije iz prošle sezone, dok su povređeni Julijan Draksler i Timoti Pembele. Mbapea će zameniti verovatno Pablo Sarabija koji je bio odlilčan na pripremnim mečevima. Prošle sezone je bio na pozajmici u lisabonskog Sportingu.

Pojačanje iz Porta, Vitinja, igraće u veznom redu sa Markom Veratijem, dok će na golu da bude Đanluiđi Donaruma, koje ima prednost u odnosu na Kostarikanca Kejlora Navasa. Kanarincima će nedostajati reprezentativac Malija, Čarls Traore.

Parižanima je Nant neugodan rival poslednjih godina. Žuto-zeleni su dobili Svece dva puta u prethodne tri utakmice. Prošle sezone u Ligi 1 na oba meča su domaćini slavili sa po 3:1. Na pet vezanih mečeva ovih klubova bilo je tio 3+. Kvota u Mozzartu na tip GG3+ je 1,98.

SUPERKUP FRANCUSKE (NEUTRALNI TEREN – TEL AVIV)

Subota

20.00: (1,35) PSŽ (5,60) Nant (9,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Pari Sen ŽermenNantsuperkup francuskeKristof Galtije

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara