Reprezentativna pauza „uništila“ Real pred ključni period sezone - igrači 44 sata na terenu!

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.03.18. | 22:57

Zinedin Zidan je prošle nedelje na treninzima imao samo četvoricu prvotimaca, a to su Kiko Kasilja, Teo Ernandez, Markos Ljorente i Karim Benzema

Reprezentativna pauza je prosto uništila igrače Real Madrida. Ukupno 20 prvotimaca Kraljevskog kluba bilo je sa svojim nacionalnim timovima, a u Madrid se vraćaju sa 2.649 minuta fudbala u nogama, što je više od 44 sata. Kada se sve sabere, prvotimci Real Madrida su na putovanjima između dve utakmice u nacionalnim timovima prešli ukupno 127.617 kilometara.

Zinedin Zidan je prošle nedelje na treninzima imao samo četvoricu prvotimaca, a to su Kiko Kasilja, Teo Ernandez, Markos Ljorente i Karim Benzema.

Izabrane vesti

Sve to ne bi bilo tako strašno da pred Madriđanima nije najvažniji period u sezoni. Real Madrid će od 31. marta do 18. aprila odigrati ukupno šest utakmica.

Kada se izračuna čitava sezone, tokom reprezentativnih okupljanja najviše su se istrošili Kazemiro (630 minuta za reprezentaciju), Luka Modrić (618) i Dani Sebaljos (618). Svih 180 minuta u ovom FIFA terminu za nacionalne timove svoje zemlje odigrali su Serhio Ramos, Dani Karvahal, Marselo, Toni Kros, Kazemiro i Dani Sebaljos, dok je najviše koliometara u putovanjima prešao Geret Bejl (20.753), mada mnogo ne zaostaju ni hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić (19.902).

Real Madrid u subotu (18.30) gostuje Las Palmasu, a potom (utorak, 20.45) sledi gosotvanje Juventusu u četvrtfinalu Lige šampiona.

Foto: Action images


tagovi

Zinedin Zidan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara