Detalj sa meča (©Reuters)
Detalj sa meča (©Reuters)

Reprezentativni fudbal je emocija, klupski fudbal je kvalitet

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.12.22. | 09:16

Džejmi Karager nema dilemu

Uživali smo i navijali na Svetskom prvenstvu, ali klubovima nije trebalo dugo da nas podsete koliko je sve drugačije kada ekipu imaš godinu dana na okupu. Samo četiri dana nakon finala Mundijala u Kataru Mančester siti i Liverpul su nas u sudaru osmine finala Liga kupa naterali da zaboravimo sve ono što smo gledali u poslednjih mesec dana.

Jer kako to kaže Džejmi Karager, nekadašnji štoper Liverpula, a sada stručni konsultant, ovakav fudbal se ne igra na reprezentativnom nivou.

Izabrane vesti

Divim se i jednom i drugom klubu, obojici trenera. Ono što smo gledali je bilo apsolutno briljantno. Centimetar nisu dali ni jedni ni drugi“, impresioniran je bio Karager.

Bez obzira na to što je njegov Liverpul izgubio sa 2:3.

Siti je bio daleko bolji tim, ali ogromno poštovanje za Liverpul što je uopšte ostao u igri. Nedostajalo nam je ovo, zar ne?“, zapitao se Karager.

Nije mislio konkretno na Siti i Liverpul, mada je pitanje može li neko drugi da priredi ovakvu predstavu.

Klupski fudbal je prosto druga dimenzija u odnosu na reprezentativni. Tada se cele zemlje okupe, videli smo one scene kada se slavilo u Argentini. To je emocija. Ali kvalitet, posebno kada igraju ova da tima, tome ne može da se parira“, decidiran je Karager.

I Mika Ričards je sličnog stava.

Briljantna utakmica, nisu stali. Na trenutke čudno, jer je Liverpul pravio iste greške u prvom poluvremenu. Ali samo kada vidite startnih 11 Sitija i uporedite ih sa Liverpulovom postavom, očekujete da će Građani da pobede“.



tagovi

Džejmi Karager

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara