Repriza jeseni: Partizanovo mučenje i pobeda iz prekida (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.02.19. | 14:53

Plus, isključenja napadačkog tandema Nikolić - Rikardo u slavlju nad Mladosti od 2:0

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Antalije)

Parni valjak u jesenjem izdanju. Mučio se i nekako pobedio. Umesto da krene napred, da počne da melje, deluje kao da je u živom blatu i bude li u prvenstvu igrao kao tokom većeg dela pripremnog perioda malo čemu dobrom može da se nada, uprkos saznanju da je boravak u Turskoj okončao slavljem nad Mladosti iz Doboja - 2:0.

Izabrane vesti

Kao da je neko pustio snimak izdanja ekipe Zorana Mirkovića iz prvog dela sezone. Sporo i nervozno, sa malo dobrih akcija, a dosta problema, pa je trijumf pred sutrašnji povratak za Beograd, zapakovan iz prekida. Penal, pa korner i eto radosti za tim koji je pokazao velike nedostatke u polju i veliku nervozu oličenu u isključenjima napadačkog tandema Nikolić - Rikardo.

U utakmici slabog intenziteta, čak i ispog proseka Superlige, Partizan je do pobede došeo tek u finišu. Pogurao ga je možda ponajbolji pojedinac tima iz Humske 1 tokom pripremnog perioda, Goran Zakarić, tako što je iznudio penal, a Rikardo Gomeš u 75. minutu ga realizovao, međutim, ni pre ni posle toga nije osvajač Kupa Srbije dao povoda navijačima da se raduju nastavku prvenstva, iako je nešto kasnije Svetozar Marković posle kornera Armina Đerleka prikucao za 2:0. Uz veliku ogradu, ovo su samo kontrolne utakmice i valja sačekati da na red dođu takmičarske, ali ovo ne obećava.

Glavni problem u igri Partizana bio je izostanak centralnog veznog, sposobnog da kreira akcije, zbog čega je crno-beli tim uglavnom lutao i tražio alternativna rešenja. Bez Marka Jankovića (otišao u SPAL), čekajući oporavak Danila Pantića, crno-beli su delovali nemaštovito na sredini terena, bez ikakve ideje kako da ugroze disciplinovanu odbranu Mladosti. Ta rupa između Zdjelara i Kosovića, kao centralnih veznih i napadača bila je tolika da su Rikardo Gomeš i Nemanja Nikolić često morali da se vraćaju do centra igrališta kako bi primili loptu, samim tim gubili energiju i vreme da završe ono malo akcija koje su zaličile na opasne.

Koliko je igra Partizana bila protkana nervozom najbolje islustruje isključenje Nemanje Nikolića, imunog  na savete Zorana Mirkovića da se smiri, a bez konkretnog učinka na terenu da kanališe ponašanje. U završnici mu se, ranije pod tušem, pridružio Rikardo Gomeš, i sam nervozan iako je prethodno pogodio za vođstvo u meču u kome Beograđani nisu stvorili zadovoljavajući broj šansi, iako im je rival bio šestoplasirani tim Premijer lige BiH.

Štaviše, imao je rezervista Mladosti Guzina priliku početkom drugog dela da rezultatski šokira crno-bele, koji se jesu popravili do kraja utakmice, ali nikog nisu ubedili da su na većem broju obrtaja u odnosu na kraj 2018.

Moraće to mnogo brže već za devet dana u Bačkoj Palanci.

 

PARTIZAN - MLADOST DOBOJ 2:0 (0:0)
/Rikardo 75 pen, Marković 84/

Belek. Igralište hotela "Susesi". Gledalaca: oko 100.
Sudija: Jaroslav Kuzjuk (Ukrajina)
Žurti kartoni: Nikolić, Marković, Rikardo (Partizan), Asani Burak (Mladost)
Crveni kartoni: Nemanja Nikolić (Partizan) u 39. i Rikardo Gomeš (Partizan) u 88. minutu

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić (od 51. Šehović ) - Zdjelar, Kosović (od 68. Georgijević), Zakarić, Stevanović (od 59. Šćekić) - Nikolić (od 40. Đerlek), Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

MLADOST DOBOJ: Velić, Isaković (od 40. Asani), Marković, Horić (od 46. Burak), Nikolić, Bojo (od 46. Guzina), Velbek, Atajić (od 57. Muslimović), Anđušić (od 81. Dragutinović), Arežina, Matijas. Trener: Adnan Žildžović.

Foto: partizan.rs


tagovi

Rikardo GomešFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara