Tošić protiv odbrane Radnika u julskom okršaju
Tošić protiv odbrane Radnika u julskom okršaju

Revanš, možda i kamata: Ima li minuta za Bambija Tošića?

Vreme čitanja: 3min | sub. 10.11.18. | 08:38

Partizan želi da vrati dug Radniku (13.00, TV Arenasport 1)

Jeste pobedio, ali daleko da je rešio sve probleme u igri. Posle tri vezana prvenstvena remija, Partizan je u završnom kolu prvog kruga šampionata tukao Vojvodinu (2:0), što bi trebalo da mu bude zamajac za izlazak iz jednomesečnog tunela kikseva. Ukoliko želi da ugleda svetlo moraće da počne da pobeđuje u nizu, a prva prilika je protiv Radnika (13.00, TV Arenasport 1).

Biće to drugi od tri uzastopna susreta Parnog valjka u Humskoj 1, imajući u vidu da posle reprezentativne pauze u Beograd dolazi i vranjski Dinamo. Reklo bi se, idealni protivnici da se obogati bodovni saldo. Opet, činjenica da su crno-beli ove sezone upisali jedan poraz i čak šest remija sigurno im stoji u malom mozgu. A taj jedini poraz desio se baš u Surdulici kad je najbolji igrač Radnika, Igor Zlatanović, nagovestio turbulentnu sezonu osvajača Kupa Srbije.

Izabrane vesti

Osim motiva da se revanširaju Radniku, domaćini će verovatno gledati da pronaću i minute Zoranu Tošiću, koji bi posle tromesečnog odsustva (povredio koleno baš u Surdulici) mogao da se vrati u tim i pokaže koliko je u pomenutom periodu nedostajao. Bambijevo prisustvo je, praktično, jedina dilema pred početak drugog prvenstvenog kruga, jer je krilni vezista već tri sedmice na raspolaganju stručnom štabu, ali još nije dobio šansu. Ovoga puta bi mogao možda baš zbog činjenice da Zoran Mirković ne može da računa na povređenog Gorana Zakarića.
Pretpostavljam da će Radnik malo defanzivnije ući u meč, tako da nas očekuje blok i imaćemo poteškoća da ga probijemo. Imaju mladog reprezentativca Igora Zlatanovića, visokog i jakog napadača, pravog razbijača. Tu si i dva ofanzivna po boku, izuzetno brza igrača Moraćemo da budemo maksimalno koncetrisani kako bismo dobili... Nas samo pobede održavaju u šampionskoj trci. Svaki drugi ishod sutra bio bi katastrofalan po nas“, predočio je Zoran Mirković.

Već opisani duel sa premijere bio je prvi koji je Partizan izgubio od Radnika u istoriji, međutim, otkako su Surduličani 2015. ušli u elitni rang umeli su i te kako da namuče favorita. Na svom stadionu izborili su 2:2, posle čega je smenjen Zoran Milinković, u Beogradu su znali da vode 2:0 i 1:0, ali su gubili 2:3 i 1:2, pa se postavlja pitanje šta mogu prilikom nove posete Topčiderskom brdu. Doduše, niz od 14 ligaških gostovanja bez slavlja ne ostavlja mnogo nade izabranicima Milana Milanovića. Poslednji put pobedili su na strani 9. decembra prošle godine, a ove sezone postigli samo dva gola na gostovanjima.
Više ličimo na ekipu, a što je najbitnije počeli smo da osvajamo bodove, što je i bilo za očekivanje. Mislim da smo u takvoj poziciji da ne možemo da biramo utakmice, nego da u svakoj utakmici, pa i u ovoj s favorizovanim Partizanom, moramo da se borimo i osvajamo bodove. Cilj nam je da dobro odigramo i pokažemo pred beogradskom publikom i rezultiramo barem bodom”, najavio je Milan Milanović, šef stručnog štaba superligaša iz Surdulice.

Projektovani sastavi

PARTIZAN – RADNIK, 13.00 (TV Arenasport 1)

Stadion Partizana
Sudija: Igor Stojilković

PARTIZAN: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Zdjelar - Tošić, Janković, Pantić - Nikolić, Rikardo. Trener: Zoran Mirković.

RADNIK: Vasiljević - Đorđević, Žarković, Stevanović, Pantelić - Mladenović, Kovačević - F. Stojanović, Nikolić, Keremeh - Zlatanović. Trener: Milan Milanović.

SRBIJA 1 - 16. KOLO

Petak
Proleter - Radnički Niš 1:2 (1:0)
/Čović 14 - Haskić 68pen, Lambulić 69/

Subota
13.00: (2,40) Bačka (3,00) Voždovac (3,05)
13.00: (2,15) Mačva (3,00) Spartak Subotica (3,50)
13.00: (3,25) Zemun (3,15) Čukarički (2,20)
13.00: (1,15) Partizan (7,00) Radnik Surdulica (15,0)
15.00: (15,00) Dinamo Vranje (7,00) Crvena zvezda (1,15)
16.00: (2,45) Mladost Lučani (3,10) Vojvodina (2,85)
18.00: (2,80) Rad (2,90) Napredak (2,65)

*** kvote su podložne promenama

FOTO: Star sport


tagovi

Zoran Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara