Revanš za kup ili novi problemi

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.04.18. | 10:26

Brđani osokoljeni slavljem u nacionalnom kupu gostuju u Humskoj, Partizan u neprijatnoj situaciji

Četvrti put u sezoni, a već treći u poslednjih pet sedmica sastaju se Partizan i Čukarički. Ovog puta u Humskoj 1 (nedelja, 19.00) u utakmici koja bi, da nije bilo ubedljive pobede Brđana u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije, više značila Čukaričkom. Ovako oba tima su daleko više usresređena na revanš meč, nego na današnji prvenstveni. Ipak, Partizan i Miroslav Đukić su pod velikim opterećenjem, jer bi u se u slučaju novog neuspeha kriza u ekipi dodatno produbila, pa su tri boda obaveza. Sa druge strane, Čukarički je kao i pre tri dana potpuno rasterećen pred meč sa crno-belima.

Brđani su i u prvenstvu u igri za plasman u kalifikacije za Ligu Evrope, pa bi ih eventualni trijumf u Humskoj 1 znatno primakao cilju od kojeg su se udaljili porazom od Nišlija u minuloj rundi. S druge strane, aktuelnom prvaku su zbog neuspeha u večitom derbiju ostale samo teoretske šanse da odbrani titulu, pa će do kraja sezone veću pažnju posvetiti Kupu Srbije i razigravanju igrača koji bi od leta trebalo da predstavljaju kičmu novog tima.
„Motiva ima na pretek. Partizanova obaveza je da pobeđuje, a igrači moraju da igraju kako bi popravili utisak o sebi i svima nama. Igraju da poprave svoje ugovore, da se negde prodaju. Nema razloga da ekipa ne izađe orna da trijumfuje. Ako igrači Partizana nemaju u venama želju za pobedom onda nisu za Paritzan“, jasan je bio Miroslav Đukić u najavio za ovaj meč.

Izabrane vesti

U takvim okolnostima svaki ishod je moguć. Tim pre što su crno-beli ove sezone (bili) skloni kiksevima na domaćem terenu, odakle su im bodove odnosili uglavnom timovi plasirani u plej-of: Voždovac, Napredak, Spartak, Vojvodina, ali i ekipa Nenada Lalatovića, 1. oktobra odolela je na Topčiderskom brdu (0:0). Drugi detalj koji eliminiše mogućnost predvidivosti narednog duela jeste pokazatelj da su se Brđani minulih sezona pozicionirali kao ekipa koja ume da muči Partizan. Osim jesenjeg remija, Čuka može da se pohvali i sa dva vezana trijumfa u Humskoj iz oktobra 2015. godine – Lukas Pjasentin za 1:0 – i aprila 2016. (strelci Janković i Pavlović), a nije bilo tako davno kad je na stadionu Rajko Mitić u finalu Kupa Srbije 2015. savladala crno-bele i osvojila trofej.
„Sigurno nećemo biti rasterećni zbog pobede u kupu. Ipak su to dva različita takmičenja. Nama je cilj da se plasiramo u Evropu i mi to moramo da pokušamo da uradimo i kroz prvenstvo. Što se tiče kupa, tu još ništa nije gotovo. Tako da opuštanja nema”, poručio je pomoćnik Nenada Lalatovića, Dragan Šarac.

Od pomenutog oktobarskog susreta, Parni valjak je na svakom od osam superligaških mečeva kod kuće dao bar po gol, a zanimljivo je da je u tom periodu šest puta prošla igra GG. Čukarički je bez pobede na prvenstvenim gostovanjima od 18. novembra prošle godine (u Kruševcu 2:1), posle čega je na šest utakmica pet puta odigrao nerešeno, a jedini poraz pretrpeo je na Čairu.

PARTIZAN – ČUKARIČKI (19.00)

Stadion Partizana
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

PARTIZAN (4-4-2): Stojković – Vulićević, Nem. R. Miletić, Mitrović. Nem. G. Miletić – Tošić, Zdjelar, Pantić, Janković – Ožegović, Tavamba.

ČUKARIČKI (4-1-4-1): Belić – Veličković, Stevanović, Đurić, Bogosavac – Drinčić - Bojić, Kajević, Docić, Belaković – Mudrinski.

SRBIJA 1 (PLEJ-OF) - 32. KOLO

Petak 
Voždovac - Napredak 1:0 (1:0)
/Stuparević/

Subota
Radnički - Crvena zvezda 1:3 (1:1)
/Pavkov 43 - Krstičić 7, Pešić 56 pen, Ben 60/
Nedelja:

18.00: (2,00) Vojvodina (3,30) Spartak Subotica (3,60)
19.00: (1,38) Partizan (4,40) Čukarički (7,75)

SRBIJA (PLEJ-AUT) - 32. kolo

Subota
Javor - Zemun 1:0 (0:0)
/Mrkajić 59/

Rad - Radnik 2:1 (1:0)
/Mladenović 29. autogol, Birmančević 60 - Žakula 61/

Nedelja
17.00: (1,72) OFK Bačka (3,45) Mačva (4,80)
17.00: (1,60) Borac Čačak (3,50) Mladost Lučani (5,90)   

*kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport

* Kvote su podložne promenama

 


tagovi

Miroslav ĐukićNenad Lalatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara