REZZIME DANA (četvrtak): Arsenal, Malme i Genk cepali tikete

Vreme čitanja: 4min | čet. 08.11.18. | 23:11

Pogledajte ko vam je 8. novembra doneo novac, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO:

LACIO - MARSELJ (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 2:1

Najigraniji par dana je zaokružen! Lacio je uspeo da slavi protiv Marselja i obezbedi prolaz dalje. Tri velika boda Rimljanima obezbedili su golovima Marko Parolo i Karlos Korea u 45. i 55. minutu. Nadu gostima na tren je probudio Tovan. Ispostavilo se - uzalud. Sergej Milinković Savić igrao je poslednjih 20 minuta - ništa do žutog kartona u finišu - dok Nemanja Radonjić nije dobio šansu od Rudija Garsije da uđe sa klupe.

ASTANA - JABLONEC (tip 1, kvota 1,90) - rezultat 2:1

Astana je bila bolja od Jabloneca i zasluženo slavila. Delovalo je da će biti nerešeno, jer se držao Jablonec sve do samog kraja, imao 1:1, ali je sve rešio Postnikov u 88. minutu. Bio je to napad po levoj strani, lopta je otišla na drugu stativu, usledila je povratna, a Postnikov se našao na pravom mestu i poslao je loptu na pravo mesto.

BATE BORISOV - ČELSI (tip 2, kvota 1,35) - rezultat 0:1

Čelsi je opravdao očekivanja na gostovanju u ledenom Borisovu, gde je overio plasman u drugu fazu i četvrtu pobedu u Grupi L. Plavci nisu bili tako ubedljivi kao u prvom susretu dve ekipe, ali su uradili dovoljno da ostanu savršenog učinka. Jedini pogodak na utakmici delo je Olivijea Žirua, koji je danas odmenio Alvara Moratu u srcu napada. Francuz je bio vrlo aktivan i u odbrani koja je prethodila krađi lopte i onda efikasnoj završnici. Žiru se nije libio da uđe sa saigračima u presing na 40 metara od protivničkog gola, oteo loptu, a onda se vrhunski otvorio za Emersonov centaršut s levog boka za rezantni udarac glavom.

LEVERKUZEN - CIRIH (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 1:0

Bajer Leverkuzen jedva je uspeo da nadigra Cirih u prilično dosadnoj i izjednačenoj utakmici, gde je prevagu odneo samo jedan gol – 1:0 (0:0). Strelac pobedonosnog gola bio je Tin Jedvaj tačno po isteku punog časa igre, na asistenciju odličnog Julijana Branta. Aspirindžije su do kraja utakmice imale muku da sačuvaju gol, jer su posle onih 3:2 u Švajcarskoj gosti dobili elan da probaju da osvoje maker bod i na BajAreni. Ali, nisu uspeli…

APOLON - AJNTRAHT (tip 2, kvota 1,50) - rezultat 2:3

Ajntraht je prava evropska zver! Ekipa iz Frankfurta ostvarila je četvrtu pobedu u grupi H Lige Evrope i to još jednom na srpski turbo pogon. Luka Jović se ne zaustavlja, nekadašnji fudbaler Zvezde nalazi se u životnoj formi, a ovoga puta ozbiljnu podršku imao je i u reprezentativnom kolegi Mijatu Gaćinoviću, strelcu i asistentu večeras protiv Apolona - 3:2. Nemački klub prebrinuo je sve brige oko prolaska dalje.

FENERBAHČE - ANDERLEHT (tip 1, kvota 1,95) - rezultat 2:0

Fenerbahče je nadigrao Anderleht. Bio je to zaista interesantan obračun, a možemo da kažemo da ga je rešio Matje Valbuena. On je prvo pogodio u 71. minutu, a onda i tri minuta kasnije bio asistent Majklu Freju. Kod gola je imao i malo sreće. Ubacio je loptu u šesnaesterac, više je to bio centaršut, ali je lopta imala dovoljno dobar ugao da na kraju završi u mreži Anderlehta. Kod drugog pogotka pokazao je i umeće i snalažljivost, ali i to da nije sebičan. Anderleht je čak završio utakmicu sa igračem manje jer je Zakarija Bakali dobio drugi žuti karton u 79. minutu.

DINAMO ZAGREB - SPARTAK TRNAVA (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 3:1

Maksimir, Zagreb i Hrvatska slave evropsko proleće Dinama. Prvo prezimljavanje u Evropi posle gotovo pola veka, ili ako ćemo baš precizno posle 49 godina. Modrima je uoči večerašnjeg okršaja sa Spartakom iz Trnave bio dovoljan bod za ostvarenje dugog sna, no oni nisu kalkulisali. Izašli su da pobede, pobedili (3:1) i ispisali istoriju. Amer Gojak načeo je goste u 22. minutu, Kadlec autogolom u 35. duplirao prednost, a Misav Oršić 10 minuta pre kraja poslao na patos Slovake. Njima je kakvu takvu nadu probudio Šanturišvili kada je smanjio na 1:2, međutim kratkog je daha bio taj nalet gostiju.  

PRECRTANO:

MALME - SARPSBORG (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 1:1

Sve je i dalje otvoreno u Grupi I Lige Evrope, a tome je kumovao i remi Malmea i Sarpsborga. Švedski predstavnik važio je za favorita, po prikazanoj igri je to i pokazao, međutim, nije uspeo da taj epitet pretoči u pobedu. Čak je i jurio rezultat kada je Sarpsborg poveo preko Mortensena u 63. minutu. Samo četiri minuta kasnije Antonson je poravnao. Snage za preokret i pored inicijative Malme nije imao.

ARSENAL - SPORTING (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 0:0

Arsenal i Sporting ostali su na pozicijama koje vode u nokaut fazu Lige Evrope, ali znatno zadovoljniji remijem na Emirejtsu svakako mogu da budu gosti. Sporting nije želeo da igra već samo da se brani i opstruiše igru, a sijaset dobrih prilika kombinovana postava Tobdžija nije uspela da iskoristi.

GENK - BEŠIKTAŠ (tip 1, kvota 1,75) - rezultat 1:1

Genk je bio favorit, ali Bešiktaš će imati više da žali posle međusobnog susreta. Istanbulski tim imao je do samog kraja vođstvo protiv Genka s 0:1 posle gola Rikarda Kvarežme, da bi belgijski tim izvukao remi preko Bergea u 87. minutu. Ipak, mora se konstatovati da je domaćin apsolutno zasluženo došao do boda, pošto je u drugom poluvremenu skoro pa igrao viktorije sa turskim timom.

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjerezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara