REZZIME DANA (četvrtak): Belgija, Engleska i Nemačka opravdale uloge favorita, Austija i Španija obarale tikete

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.11.18. | 23:50

Pogledajte ko vam je 15. novembra doneo novac, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO:

MAĐARSKA - ESTONIJA (tip 1, kvota 1,35) – rezultat 2:0

Mađari su odavno ispali iz trke za prvo mesto u grupi, ali im je pobeda večeras bila neophodna. Uspeli su da opravdaju ulogu favorita i zakucaju Letoniju za poslednje mesto u grupi što znači i ispadanje u najslabiju diviziju Lige nacija. Po jedan gol u ova poluvremena im je doneo rutinsku pobedu, ali još nisu sigurni da neće kao najslabija trećeplasirana selekcija ispasti u niži rang.

GRČKA - FINSKA (tip 1, kvota 2,10) – rezultat 1:0

Kec je došao i obradovao vas, ali Grci nisu mnogo srećni zbog večerašnje pobede. Bila im je potrebna pobeda od makar 2:0 kako bi poništili prednost Finske u međusobnom duelu i borbi za prvo mesto u grupi. Grci su odlično počeli na debiju novog selektora Anastasijadisa i poveli posle 24 minuta autogolom Finske, ali to je bilo sve. Ipak, dovoljno da vam prođe kvota 2,10.

BELGIJA - ISLAND (tip 1, kvota 1,18) - rezultat 2:0

Kao što se očekivalo, Belgija je u Briselu tukla Island i zadržala prvo mesto na tabeli Grupe 2 A divizije Lige nacija - 2:0. Oba gola za Crvene đavole su delo Mišija Batšuaija, koji se muči u Valensiji, međutim, u dresu državnog tima je na najbolji način odmenio povređenog Romelua Lukakua. Domaćin je sve do sredine drugog dela tražio način da otključa bravu Islanda, a posle pogotka u 65. minutu sve je bilo lakše.

ENGLESKA - USA (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 3:0

Gordi Albion je odigrao gotovo perfektnu utakmicu na Vembliju i počistio Sjedinjene Američke Države (3:0), čime je dodatno podigao pozitivnu atmosferu u kolevci fudbala koja traje od Mundijala u Rusiji. Golove za Gordi Albion dali su Džesi Lingard, Aleksandander Arnold i debitant Kalum Vilson. Ovaj meč je zapravio bio idealno zagrevanje Gordog Albiona za okršaj sa Hrvatskom, koji će direkto odlučivati o plasmanu u plej-of Divizije A.

NEMAČKA - RUSIJA (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 3:0

Najbolja partija reprezentacije Nemačke u 2018. Tek na koncu godine. I to protiv rivala koji ne pripada gornjem domu svetskog fudbala. Mada, kakve su blamaže pretrpeli poslednjih meseci, Panceri moraju da budu ohrabrenji izdanjem iz Lajpciga, gde su na krilima mladosti i neke nove energije slavili protiv Rusije 3:0. Sve je bilo rešeno u prvom delu, kad su pogađali Sane, Zule i Gnabri.

PRECRTANO:

KAZAHSTAN - LETONIJA (tip 1, kvota 1,55) – rezultat 1:1

S obzuerom da je Gruzija još ranije overila prvo mesto u grupi, Kazahstan i Letonija danas nisu imali impertiv pobede u svojoj grupi, u D diviziji Lige nacija. Ipak, Kazahtsan je bio favorit, i što zbog kvaliteta., što zbog domaćeg terena se očekivao „kec“. Kada su poveli u finipu prvog poluvremena, izgledalo je da je pobeda domaćina neminovna. Ipak, primili su gol na početku drugog poluvremena i do kraja meča uprkos veliki naporima i šansama nisu uspeli još jednom da probiju bedem Letonaca.

AUSTRIJA - BIH (tip 1, kvota 1,95) - rezultat 0:0

Bosna i Hercegovina je obezbedila promociju u elitnu Diviziju A Lige nacija, pošto je u odlučujućoj utakmici, na stadionu Ernst Hapel u Beču remizirala sa domaćom Austrijom i otklonila svaku dilemu u grupi 3 Divizije B ovog takmičenja (0:0). Obe selekcije su stvorile po nekoliko dobrih prilika, ali ovo nije bilo idealno veče golgetera dva nacionalna tima, što je na kraju više odgovaralo gostima.

HRVATSKA - ŠPANIJA (tip 2, kvota 1,95) - rezultat 3:2

Kakva utakmica na Maksimiru i kakav revanš Hrvata Crvenoj furiji za onu „šesticu“ u Elčeu. U junaka je izrastao Tin Jevdaj kome se nacrtalo da uopšte igra pukim spletom okolnosti. Nije imao koga Zlatko Dalić da stavi na levog beka posle povrede Josipa Pivarića, tražio je rešenje kako bi „zakrpio“ odbranu, ugledao prvotimca Bajera iz Leverkuzena, a ovaj mu vratio na najbolji mogući način, jer je dvaput iznikao pored druge stative gola Davida de Hee i Hrvatskoj doneo dramatičan trijumf, u trećem minutu nadoknade. Zasluženo, pošto je domaćin bio bolji.

ANDORA - GRUZIJA (tip 2, kvota 1,40) - rezultat 1:1

Gruzija je još ranije iz još jedne od četiri grupe poslednje divizije obezbedila plasman u C diviziju pa joj večerašnji remi sa Andorom nije ništa naškodio, ali jeste onima koji su verovali da će gosti opravdati ulogu izrazitog favorita u ovoj utakmici. Gruzija je vidila ranim pogotkom Čekvetadzea, ali je uspela da primi gol iz jedinog udarca domaćina u okvirg gola na kojem je stajao Giorgi Lorija.

FLAMENGO - SANTOS (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 1:0

Klub iz Rio de Žaneira sačuvao je drugo mesto na tabeli brazilske Serije A pošto je savladao goste iz Sao Paula. Minimalno, ali taman kako ste i očekivali. Pogodak odluke delo je iskusnog napadača Hizea Enrikea Duarda, koji je ušao na početku drugog poluvremena, a u 73. minutu zapalio fitlj radosti na tribinama Marakane i prekinuo seriju od pet mečeva bez pobede nad velikim rivalom.

Foto: Action images


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara