REZZIME DANA (četvrtak): Kiksevi Dinama iz Kijeva, Marselja i Viljareala

Vreme čitanja: 4min | čet. 20.09.18. | 23:10

Pogledajte ko vam je 20. septembra doneo novac, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO:

LACIO - APOLON LIMASOL (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 2:1

Najigraniji par dana je zaokružen! Lacio je na Olimpku savladao kiparski Apolon sa 2:1, ali mnogo teže nego što se očekivalo. Iako su Nebeskoplavi poveli posle stvarno lepe akcije i pete Kaiseda za strelca Luisa Alberta u 14. minutu, Lacio se suočio sa potpunom dominacijom gostiju posebno u drugom poluvremenu. U dresu tima iz Limasola dobrim potezima je prednjačio nekadašnji prvotimac Partizana i OFK Beograda Saša Marković i to sa brojem 10 na leđima, a najbliži pogotku bio je u 80. minutu kada je pogodio stativu iz slobodnog udarca sa velike distnce. Bukvalno u sledećem napadu Lacio je stigao do drugog gola sa bele tačke preko Ćira Imobilea. Gosti su stigli do počasnog pogotka u 88. minutu.

SEVILJA - STANDARD (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 5:1

Nema većeg sinonima za Ligu Evrope od Sevilje. Revija lepih golova u Andaluziji i do vrha puna mreža belgijskog Standarda iz Liježa (5:1), koji kao da ih je samo razljutio izjednačujućim golom Đenepa u 39. minutu. Ever Banega u osmom i 74. minutu (sa penala), zatim Franko Vaskez u 41, te Visam Ben Jeder u 49. i 70. pobrinuli su se da navijači Sevilje odu kući razdragani.

BEŠIKTAŠ - SARPSBORG (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 3:1

Bešiktaš je tek u drugom poluvremenu uspeo da slomi otpor žilavog norveškog Sarpsborga. Bilo je 3:1 za pulene Šenola Guneša, a golove su postigli Babel, Enco Roko i Džermejn Lens. Srpski reprezentativac Adem Ljajić je asistirao Roku za drugi gol iz slobodnog udarca, pre nego što je zamenjen u 78. minutu.

PAOK - ČELSI (tip 2, kvota 1,55) - rezultat 0:1

Nadmoć u grupi videla se i večeras u Solunu. Pogodak Vilijana doneo je engleskom timu minimalac od 1:0 na gostovanju kod PAOK-a, ali možda i više od rezultata o odnosu snaga govori broj udaraca u okvir protivničkog gola. Čelsijevih šest, PAOK-ov jedan. Možda bi bilo drugačije da je Aleksandar Prijović mogao da igra od prvog minuta, ali je on ušao na teren tek u 69. pošto nije bio sasvim spreman za svih 90.

SPORTING - KARABAG (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 2:0

Karabag se opasno namerio da “ponovi Atletiko” iz prošle jeseni, ali upozoren iskustvom Madriđana – koji u dva sudara nisu uspeli da savladaju Azere pa su ispali iz Lige šampiona i morali da se zadovolje ovim manje cenjenim evropskim peharom – Sporting se nije dao iznenaditi. Rafinja, pa Kabral za 2:0 s tim da ovde moramo da pohvalimo Fredija Montera, koji je pre tog drugog pogotka oduzeo loptu rivalu, a onda mu je znalački proturio kroz noge pre no što je oslobodio saigračima prostor do mreže.

DIDELANŽ - MILAN (tip 2, kvota 1,20) - rezultat 0:1

Milan se provukao. Možemo samo da pretpostavimo da je Đenaro Gatuzo ostao bez glasa koliko se na poluvremenu izvikao na igrače. Vala su i zaslužili posle očajnih 45 minuta. Ne znamo da li su u svlačionici pucali i šamari ili ne, tek u nastavku su Milanovi igrači ipak zaigrali dosta agresivnije i preko Gonzala Iguaina, jedinog u sadašnjoj generaciji koji bi mogao makar da primiriše prvom timu Rosoneru iz nekih slavnijih vremena, stigli do minimalca na gostovanju protiv Didelanža – 1:0 na startu Grupe F u Ligi Evrope.

SELTIK - ROZENBORG (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 1:0

U drugom meču Grupe B Seltik je bio bolji od Rozenborga. Međutim, šampion Škotske se pošteno namučio da probije bedem norveškog prvaka. Promašio je domaćin nekoliko ozbiljnih prilika, ali je Grifin doneo zasluženu pobedu u 87. minutu.

PRECRTANO:

DINAMO KIJEV - ASTANA (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 2:2

Antonio Rukavina je odigrao čitav meč za Astanu koja je šokirala Dinamo usred Kijeva i osvojila bod (2:2) na premijeri u grupnoj fazi Lige Evrope. Roman Murtazajev je momak koji je matirao odbranu ukrajinskog velikana u petom minutu nadoknade i doneo veliko slavlje gostima iz Kazahstana.

MARSELJ - AJNTRAHT (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 1:2

Ajntraht je napravio malo iznenađenje. Niko nije očekivao da će tim iz Frankfurta stići do celog plena. Posebno, što je domaćin pogotkom Okamposa vodio sa 1:0 od trećeg minuta. Međutim, ekipa Ajntrahta za koju su igrali od prvog minuta Filip Kostić i Mijat Gaćinović počela je brzo da pokazuje znake života. Bilo je šansi na obe strane. Velike probleme pravio je Ale odbrani Marselja, na drugoj strani promašivali su Paje i Okampos. Kako je vreme prolazilo Ajntraht je bio sve opasniji i opasniji. Gosti su izjednačili posle prekida i odličnog udarca glavom Tora. Nije ga bilo u startnoj postavi Ajntahta na početku ove sezone, ali je sekvencom u Marselju Luka Jović pokazao da bi i ovo mogla da bude njegova godina. Mladi reprezentativac Srbije je u 89. minutu bombom iz kolena doneo pobedu Bundesligašu na praznom Velodromu - 2:1.

VILJAREAL - RENDŽERS (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 2:2

Za izneneđenje večeri pobrinuo se Rendžers i njegov sjajni menadžer Stiven Džerard. Legendarni vezista Liverpula inspirisao je momke iz Glazgova da pokažu karakter u sjajnom meču i dva puta ponište vođstvo Viljareala (2:2), koje su donosili najpre Baka u prvom, zatim i Đerar Moreno u 67. minutu. Skoti Arfild i iskusni Kajl Laferti utišali su Madrigal u dva navrata i pokazali da će škotski klub probati da napravi veliki uspeh u takmičenju u kojem je pre deceniju stigao do finala.

Foto: Shutterstock


tagovi

rezzime danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara