REZZIME DANA (petak): Milan nije izneverio, ali šta se desilo sa Bragom?

Vreme čitanja: 5min | pet. 22.02.19. | 23:12

Pogledajte ko vam je 22. februara doneo novac, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO:

MILAN - EMPOLI (tip 1, kvota 1,45) - rezultat 3:0

Najigraniji par dana je zaokružen! Pjontekomanija se nastavlja. Euforija u Milanu ne popušta, sve je u znaku momka koji je stigao iz Đenove ove zime i za vrlo kratko vreme pokazao da su Rosoneri napravili jedan od najboljih poslova u 21. veku. Empoli se dobro držao 45 minuta, uspevao da se odbrani dosta lako, ali kada je Đenaro Gatuzo podvuknuo u svlačionici i razbudio svoje letargične momke, dileme oko pobednika rešene su za tili čas. U razmaku od dva minuta, Kšištof Pjontek i Frank Kesi postigli su dva gola, overili treću u nizu i nastavii da guraju Milan ka Ligi šampiona.

VEST HEM - FULAM (tip 1, kvota 1,90) - rezultat 3:1

Fulam je odigrao loš meč, još jednom se pokazao kao defanzivno užasan klub, pa mu ni rani gol Rajana Babela za vođstvo od 1:0 već u trećem minutu nije mnogo pomogao. Već do kraja poluvremena su Havijer Čičarito Ernandez i Isa Diop preokrenuli rezultat na 2:1, pa smo u nastavku mogli da vidimo da ni Fulamova ofanziva ne bi baš smela previše da zakera saigračima iz odbrambenog dela tima, jer se na Olimpijskom stadionu nije proslavila. Probao je Klaudio Ranijeri nešto da promeni uvođenjem Markovićaa umesto Rajana Sesenjona na poluvremenu, ali je ubrzo postalo jasno da srpskom internacionalcu trenutno ipak nedostaju minuti.

AL TAVON - AL BATIN (tip 1, kvota 1,32) - rezultat 4:1

Tamo gde je stao u Partizanu, Leandre Tavamba je nastavio u Saudijskoj Arabiji. Štaviše, u dresu Al-Tavona izgleda da podiže lestvicu. U Superligi je sezonu završio sa 12 golova, ukupno ih je postigao 19 u crno-belom dresu, u saudijskom šampionatu je već stigao do kote 15, pošto je danas dva puta tresao mrežu Al Batina u pobedi od 4:1.

ŽALGIRIS - BUDUĆNOST (tip bezh 1, kvota 1,25) - rezultat 84:76

Lomilo se u poslednjoj četvrtini, pošto se u nju ušlo sa vođstvom Podgoričana od 62:60, ali tu negde su gosti ostali bez snage. Serijom 8:0 koju je povukao Arturas Milaknis, a završio Edgaras Ulanovac, domaći su poveli sa 72:67 i do kraja meča nisu ispuštali prednost, pa je Žalgiris stigao do devete pobede u sezoni i teoretski još može da se nada plasmanu u TOP 8. Brendon Dejvis je sa 21 poenom, osam skokova i pet asistencija bio ubedljivo najbolji akter meča mada je imao dobre saradnike u Marijusu Grigonisu (16), Tomasu Vokapu (14, 6as) i Edgarasu Ulanovasu (12). Na drugoj strani Noris Kol je kao i Nidam u Kijevu ubacio 26 poena, ali je ipak igrao protiv košarkaški pismenije nacije, pa sam nije mogao. Malo je bilo 12 poena Edvina Džeksona i još 10 Devina Vilijamsa.

VOJVODINA - RADNIČKI NIŠ (tip 2, kvota 1,80) - rezultat 0:1

Po užasnom terenu novosadskog “Karađorđa“ Radnički je praćen olujnim vetrom slavio sa 1:0 zahvaljujući pogotku Vošinog deteta Radovana Pankova. Nekih 90 sekundi od početka drugog poluvremena proteklo je pre no što su se domaći zamislili u pogrešnom trenutku i potpuno ignorisali akciju Radničkog posle centaršuta sa desne strane. Na suprotnoj stativi lopta dolazi do Tarasa Bondarenka, on je lepo vraća na peterac, a tamo je Pankov sam kao duh. Tek posle toga su se domaći trgli, ali nisu bili učinkoviti.

GENT - STANDARD (tip GG, kvota 1,57) - rezultat 2:1

Jedan velikan belgijskog fudbala je na kolenima, drugom se sprema giljotina ako ne odgovori izazovu, a Gent je upravo pojačao pritisak na Anderleht uoči derbija sa Klub Brižom, pošto je u premijernom meču 27. kola Pro lige savladao Standard sa 2:1.  Posle golova Aleksandra Serlota i Dilana Brona sreća je da još neka lopta nije završila u mreži tima iz Liježa. Mnogo izugbljenih lopti, odsečeni napadači... Nije to izgledalo kako treba. Utešni pogodak na kraju ne menja utisak.

PRECRTANO:

BRAGA - BELENENSES (tip 1, kvota 1,30) - rezultat 0:2

Očekivalo se da se Braga upusti možda i u šampionsku trku, ali je još jednom pokazala da nije satkana od šampionskog materijala. Poraz od Sportinga proteklog vikenda je sve pokvario, pošto se sada Belenenses okoristio i ukočio domaćina na putu barem ka Ligi šampiona. Braga je dominirala, ali nije umela da konkretizuje prilike. Za to vreme Kikas je pogodio u 38. minutu, a tačku na slavlje gostiju stavio je Lika u 60. minutu.

ESPANJOL - UESKA (tip 1, kvota 1,80) - rezultat 1:1

U prvom meču 25. kola Espanjol i Ueska su odigrali nerešeno 1:1, ali su Esteban Granero i Horhe Pulido oduševili sve na RCDE stadionu. Ovaj prvi zato što je loptu iz slobodnog udarca u 20. minutu smestio tamo gde je Santamarija – opet je dobio prednost u odnosu na našeg Aleksandra Jovanovića – ne bi uhvatio ni da umesto šaka ima lopate. Granerov gol ipak domaćima nije bio dovoljan za pobedu, pošto je Ueska uzvratila početkom drugog poluvremena. Nije doduše Pulido bio strelac, več Ečeita, ali pamtiće se asistencija petom 27-godišnjeg fudbalera. Prosto neverovatno sa koliko je osećaja prebacio tu loptu iza leđa kompletne Espanjolove odbrane.

VERDER - ŠTUTGART (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 1:1

Briljantno drugo poluvreme i viktorije pred golom Švaba nisu bili dovoljni Verderu da upiše tri boda na premijeri 23. runde Bundeslige. Kako je susret na Vezeru krenuo, činilo se da će se gosti sa gostovanja vratiti sa celim plenom. Već posle 60 sekundi Štutgart je poveo, pošto je novajlija u redovima Švaba Stiven Cuber opasno izigrao odbranu domaćih. Švajcarac je u maniru vrsnog napadača prošao kroz srce odbrane Verdera i zaledio domaću publiku. Davi Klasen je pokazao klasu, kada je pred odlazak na veliki odmor na savršen način krunisao lepu akciju tima iz Bremena. Okrenuo se Holanđanin piruetom, a onda odapeo strelu sa oko 22 metra. Ciler nije imao šansu. Samo je paradom ulepšao pogodak. Verder je krenuo po pobedu u nastavku, ali nije uspeo. Imao je tri izgledne prilike, ali redom Nuri Šahin u 71. minutu, kao i Pizaro u 75. i Gebre Selasije u 80. nisu bili dovoljno pribrani.

UNION BERLIN - BILEFELD (tip 1, kvota 1,60) - rezultat 1:1

Union Berlin, jedan od glavnih kandidata za plasman u Bundesligu, neočekivano je prepustio sredinu terena gostima, dozvolio da u potpunosti kontrolišu utakmicu, ali bez obzira na to došao je do prednosti u 23. minutu. Džošua Mes snašao se dobro pred golom Ortege Morena i nekako, uz dva pokušaja, uspeo da ga savlada. Arminija je imala blizu 70 odsto poseda lopte i iz te dominacije, pre svega sredinom terena, uspela da dođe do poravnanja na isteku jednog sata igre. Ponovo gužva u šesnaestercu i najspretniji Džonatan Klaus za 1:1.

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjerezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara