REZZIME DANA (petak): Nije se isplatio rizik s Eibarom

Vreme čitanja: 5min | pet. 15.02.19. | 22:55

Pogledajte ko vam je 15. februara doneo novac, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO:

NIM - DIŽON (tip 1, kvota 1,80) - rezultat 2:0
Po gol u oba poluvremena bili su dovoljni da Nim završi posao i omogući vam zaokruživanje sasvim solidne kvote.  Ne verujemo da vam imena strelaca posebno znače, ali tek da pomenemo da su Savanije i Bobišon pogodili po jednom u oba poluvremena. Gosti nisu uspeli da stignu ni do počasnog pogotka, a pred kraj su ostali i sa desetoricom na terenu. 

LION - GENGAN (tip 1, kvota 1,30)  - rezultat 2:1
Ženesio 
je na klupi ostavio Memfisa Depaja i Tangija Ndombelea, dvojicu verovatno ključnih igrača ovog tima, uz Nabila Fekira, Auara i Bertranda Traorea. Izostanak dvojice od petorice "nosećih stubova" nije mogao da ostane neprimećen. Lion se mučio da dominaciju u polju pretvori u nešto konkretno, u šanse pre svega, pa je Gengan praktično bio živ sve do samog kraja utakmice.  Golove za domaći tim postigli su Martin Terije i Nabil Fekir. Ovaj drugi bio je posebno lep...

AUGZBURG - BAJERN (tip 2, kvota 1,25) - rezultat 2:3
Nikada u istoriji međusobnih duela Augzburg nije uspeo da postigne dva gola Bajernu. Večeras mu je to konačno pošlo od ruke (ili bolje reći noge), ali ni to nije bilo dovoljno da četa Manuela Bauma reši u svoju korist mali bavarski derbi. Ako ćemo da "tražimo dlaku u jajetu", nisu momci iz Augzburga ni danas dva puta savladali Manuela Nojera, jednom je to umesto njih uradio Leon Gorecka, ali suština je ista - po prvi put u otkada se ova dva tima sastaju u Bajernovoj mreži dve lopte i ponovo, kao po navici, poraz manjeg, siromašnijeg komšije. Prreokret Bajernu doneli su Kingsli Koman (2) i David Alaba. 

JUVENTUS - FROZINONE (tip 1, kvota 1,12) - rezultat 3:0
Prvi gol je pao već posle šest minuta igre. Kakav je to samo potez bio Paula Dibale! Pokazao je Argenzinac da je prava fudbalska "ala". Opalio je i pogodio levicom tako da tri golmana Frozinonea to ne bi mogla da odbrane. Loptu mu je dodao Kristijano Ronaldo, a onda mogao da uživa u tome što je njegov mlađi kolega uradio. Bio je to šut baš u stilu Ronalda. Naravno, posle ovakvog gola Juventusu je bilo i lakše da igra, a Stara dama je već u 17. minutu povela s 2:0. Strelac je bio Leonardo Bonuči.  Posle kornera lopta je bila sve vreme u petercu Frozinonea, lopta se odbila od prečke, na njoj su bili Sami Kedira Leonardo Bonuči, a iskusni defanzivac je bio bliži i samo je ćušnuo loptu u mrežu za već tada nedostižnih.  Naravno da je svima već tada bilo jasno da je na ovoj utakmici sve rešeno. Stara dama je u nastavku samo držala ritam, kontrolisala dešavanja i želela je do još nekog pogotka. Frozinone se držao sve do 62. minuta kada je Ronaldo postigao svoj 19. gol ove sezone u Seriji A. Dobio je povratnu loptu od Marija Mandžukića, a onda šutnuo po zemlji i probušio protivničkog golmana. Odmah potom je Ronaldo napustio igru. Da se odmori za Atletiko Madrid. Zna vrlo dobro Ronaldo tog protivnika

STANDARD - LOKEREN (tip 1, kvota 1,33) - rezultat 3:1
Sve je počelo golom Razvana Marina u 16. minutu na vrlo dobru asistenciju Maksima Lestijena koja je prerezala celu odbranu, da bi nedugo zatim i belgijski vezista našao put do mreže iz vrsnog udarca, duplirao vođstvo i najavio bitnu pobedu. Na sledeći pogodak navijači su čekali sve do 70. minuta, ali bar je vredelo. Centarfor Reno Emond je lepo završio akciju koju mu je spremio Medi Karsela Gonzalez, posle čega je usledio možda i logični pad u igri. Istina, ceo napad bio je gotovo besprekorno izveden, od početnog udarca Giljerma Očoe, do Emondove završnice. Gosti su to iskoristili da dođu do počasnog pogotka, a strelac je bio veteran Olivije Dešaht.

LORIJAN - RED STAR (tip 1, kvota 1,50)  - rezultat 2:1
Možda po rezultatu deluje da se Lorijan mučio sa Red Starom, ali zapravo nije bilo tako. Nema bolje stvari kada tim na koji ste tipovali postigne gol ili golove na vreme, a upravo je to učinio Lorijan večeras. Dva gola u prvom poluvremenu (Hamel i Lemuan) zapečatili su sudbinu gostima, koji su do kraja utakmice uspeli samo da postignu utešni pogodak u 83. minutu. Dakle, nije bilo preteranog razloga za brigu, sem poslednjih sedam-osam minuta. Bravo za Lorijan. 

POGON - GORNJIK (tip 1, kvota 1,65) - rezultat 3:1
Pogon vas je pošteno "iscimao". Nije bilo lako, ali svaka čast fudbalerima domaćih koji su pokazali karakter i omogućili vam da zaokružite sasvim solidnu kvotu. Angulo je doveo goste u vođstvo u ranoj fazi utakmice i zaista nije slutilo na dobro. Međutim, već do 27. minuta domaći su uspeli da preokrenu rezultat, sa tom prednošću odu na odmor, a u nastavku postignu još jedan gol. Još jednom - svaka čast, nije bilo lako vratiti se posle gola minusa. 

MALATIJA - BEŠIKTAŠ (tip 2, kvota 2,05) - rezultat 1:2
Odlična utakmica Adema Ljajića za Bešiktaš, gol za pobedu, ali i glupost zbog koje se odmah uhvatio za glavu. Bešiktaš je slavio na gostovanju Malatiji, a srpski reprezentativac je posle datog gola šutnuo korner zastavicu i tako dobio žuti karton. To znači da neće moći da igra protiv Fenerbahčea u sledećoj utakmici turskog šampionata. Nije mu to bilo potrebno, ali očigledno nije mogao da se iskontroliše zbog velike sreće.

PRECRTANO:

EIBAR - HETAFE (tip 1, kvota 2,05) - rezultat 2:2
Imao je šansu Hetafe da dođe do četvrte pozicije na tabeli Primere i da tu prenoći, ali je prosuo praktično dobijen meč. Vodio je 2:0 protiv Eibara u gostima, sve do 67. minuta, a onda je Eibar stigao do dva gola i boda. Najzaslužniji za to je iskusni Čarls. Mogli ste da pročitate u najavi utakmice koliko je ovaj 35-godišnji fudbaler bitan za ekipu sa Ipurue, a to se na kraju ispostavilo kao tačno. Prvo je pogodio u 67. minutu s bele tačke, a potom i u 80. za izjednačenje. Stigao je Čarls na vreme i iz mrtvog ugla pogodio za veliko slavlje na stadionu. Eibar se izvukao. Imao je Hetafe sve u svojim rukama. Poveo je u 37. minutu preko Mate. Potom je na startu drugog poluvremena Folkijer digao na 2:0 i verovatno je svako pomislio da je to - to. Ipak, Eibar se povampirio i pobrkao račune gostu.

VITORUL - KSMS JAŠI (tip 1, kvota 1,75) - rezultat 0:1
Neprijatno iznenađenje dana je Vitorul. Ako ćemo iskreno, bilo je jasno već u finišu prvog poluvremena da će kec teško biti zaokružen jer su domaći zaradili isključenje, ali kada su i gosti ostali sa desetoricom na terenu u 66. minutu, činilo se da će Vitorul ipak uspeti da slomi Jaši. Međutim, dogodilo se suprotno. Gosti su uspeli da postignu jedini gol u finišu utakmice i to je bilo to. 

Foto: Shutterstock


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara