REZZIME DANA (petak): Orlovi, zašto?

Vreme čitanja: 4min | pet. 22.06.18. | 22:50

Pogledajte ko vam je 22. juna doneo novac, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO:

BRAZIL - KOSTARIKA (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 2:0

Najigraniji par dana je zaokružen! Brazil je bio bled, nervozan i nemoćan! Ali samo do prvog minuta nadoknade utakmice u Sankt Peterburgu, kada je srušen bedem pred golom svemoćnog Kejlora Navasa! Heroj nacije postao je Filipe Kutinjo, strelac prva dva gola Selesaa na dosadašnjem toku turnira i čovek koji bi današnjim pogotkom mogao da promeni čitav tok Mundijala u korist svog tima. Brazil je u nadoknadi uspeo dva puta da zatrese mrežu, a konačan rezultat u sedmom minutu nadoknade postavio je Nejmar.

KIRIJOS - LOPEZ (tip bezh 1, kvota 1,50) - rezultat 2:0

Velika borba i dva taj brejka. To je pravo četvrtfinale. Upriličili su ga Nik Kirjos i Felisijano Lopez, a uspešniji je bio Australijanac. Kirjos se tako dokopao polufinala ATP tunira u Londonu, koji se igra na travnatoj podlozi i odlična je priprema za Vimbldon. Meč je trajao 98 minuta, a okončan je sa 2:, po setovima 7:6(5) i 7:6(3).

LOKOMOTIVA TBILISI - KOLKETI (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 2:1

Očekivalo se da Lokomotiva iz Tbilisija izađe iz krize, to se i desilo. Lokosi su na svom terenu uzeli meru Potiju, koga očigledno očekuje grčevita borba za opstanak. Sva tri gola viđena su u prvom poluvremenu. Lokomotiva je povela u 17. minutu preko Kobahidzea, Mihajlov je poravnao u 32. minutu, a u 37. je ponovo Kobahidze vratio gol prednosti domaćinu. Do kraj meča je Lokomotiva mogla do još jednog gola, ali nije imala sreće.

ČILIĆ - KVERI (tip bezh 1, kvota 1,40) - rezultat 2:0

Marin Čilić se plasirao u polufinale ATP turnira u Londonu savladavši Sema Kverija sa 2:0 u setovima. Posle velike borbe u prvom setu, koji je otišao u taj-brejk, Amerikanac je potpuno posustao u drugom. Hrvatski teniser maksimano je koristio drastičan pad u servisu rivala, odservirao pet aseva i trasirao sebi borbu za finale turnira koji se igra na travi.

KVITOVA - GERGES (tip bezh 1, kvota 1,35) - rezultat 2:0

Lakše nego što se očekivalo Petra Kvitova se plasirala u polufinale WTA tunira u Birtmingemu, koji se igra na travnatoj podlozi. Čehinja je savladala Juliju Gerges sa 2:0 u setovima za 67 minuta igre. Nemica je osvojila samo jedan gem u prvom setu, a nešto kompetitivnija bila je u drugom kada je uzela četiri. Ipak, u odsudnim momentima nije bila na visini zadatka.

PRECRTANO:

SRBIJA - ŠVAJCARSKA (tip 1, kvota 2,60) - rezultat 1:2

Srbija je vodila, Srbija je napadala, ali je na kraju Srbija - izgubila. Umesto da pogodak Aleksandra Mitrovića predstavlja uzlet srpskog državnog tima do naredne runde, bio je početak kraja. Vrlo brzo smo ušli u švajcarski lavirint, čiji ključ je progutao Džerdan Šaćiri. Nismo imali rešenje za igrača niskog težišta iz Premijer lige, niti za kolektivnu igru Švajcaraca. Udavili su nas, dali nam lekciju iz taktičkog i takmičarskog fudbala. Možemo da se žalimo na potencijalni penal nad Mitrovićem, ali to bi bilo skretanje sa teme. Ove večeri slavio je uigraniji tim. Džaka i Šaćiri pogodili za preokret i pobedu Švajcarske.

NIGERIJA - ISLAND (tip 2, kvota 2,65) - rezultat 2:0

Nigerija je iznenadila Island, a heroj pobede bio je Ahmed Musa. On je mrežu golmana Hanesa Haldorsona pogađao posle kontri koje su postale zaštitni znak Superorlova. Najpre je u 47. minutu Keleči Ihenačo „otresao“ jednog Islanđanina na centru, lansirao Viktora Mozesa, krilni vezista Čelsija istrčao kontru i omogućio Musi da poentira. A onda u 75. minutu da iskoristi brzinske sposobnosti. Opet je kontra krenula sa centra, u ulozi asistenta našao se Kenet Omeru, da bi Ahmed Musa ostavio utisak da može da se trka i sa Juseinom Boltom, prevario kompletnu odbranu rivala i poentirao za 15. gol u dresu državnog tima. Islanđani su imali priliku u 83. minutu da stignu do počasnog pogotka sa penala, ali je Sigurdson bio neprecizan.

DNJEPAR M. - TORPEDO (tip 1, kvota 1,70) - rezultat 1:2

Nešto se očigledno dešava sa Dnjeprom iz Mogiljova. Torpedo je iskoristio situaciju, slavio posle nekoliko nedelja posta i pobegao iz zone ispadanja. Domaćin je poveo u 22. minutu, i tada se činilo da će uspeti da zabeleži trijumf posle 12 vezanih utakmica, ali to se nije desilo. Umesto njega seriju od deset utakmica bez slavlja prekinuo je Torpedo golovima u drugom poluvremenu, za prelaz iz keca u dvojku.

ŠAFARŽOVA - MARIJA (tip bezh 1, kvota 1,30) - rezultat 1:2

Duga i iscrpljujuća borba viđena je u borbi za polufinale WTA tunira na Majorci između Lusi Šafaržove i Tatjane Marije. Čehinja nije opravdala ulogu favorita pošto je od nje bila bolja Nemica Marija i to posle dva sata i 37 minuta igre - 2:1 (7:6(3), 4:6, 6:4). U prvom setu igrao se taj brejk koji je pripao Mariji. Nemica je pogodila više aseva, i to je uz bolji procenat uspešnosti prvog servisa bilo ključno.

SVITOLINA - BUZARNESKU (tip bezh 1, kvota 1,25) - rezultat 0:2

Iznenađujući kiks Ukrajinke. Elina Svitolina položila je oružje pred Mihaelom Buzarnesku u okviru četvrtfinala WTA turnira u Birmingemu. Meč je trajao 73 minuta, a za to vreme Rumunka je slavila u dva seta 6:3 i 6:2. Svitolina nijednom nije uspela da dođe do brejka, bila je daleko slabija u servisu i poenima iz prvog servisa, što je dovelo do neuspeha.

Foto: Shutterstock


tagovi

rezzime danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara