REZZIME DANA (sreda): Ko je preskočio Siti, taj je profitirao

Vreme čitanja: 6min | sre. 19.09.18. | 23:20

Pogledajte ko vam je 19. septembra doneo novac, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO:

JANG BOJS - MANČESTER JUNAJTED (tip 2, kvota 1,70) - rezultat 0:3
Najigraniji par dana je zaokružen! Mančester Junajted je ubedljivo slavio na gostovanju u Bernu, ali ne može se reći da Jang Bojsi nisu zaslužili makar da postignu prvi gol u Ligi šampiona u klupskoj istoriji. Epitet igrača utakmice u Bernu pripao je svetskom šampionu, Polu Pogbi. Već posle prvog poluvremena Junajted je imao ubedljivo vođstvo od 2:0 i bilo je jasno da će odneti bodove na Ostrvo. Prvi gol Pogba je postigao u 35. minutu sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora, a duplirao je prednost iz penala minut pre kraja prvog poluvremena. Tome je prethodilo igranje rukom Kevina Embabua. Bio je Francuz veoma raspoložen za igru, pa je u 63. minutu učestvovao u akciji koja je prethodila golu za vođstvo od 3:0. Doduše, imao je Junajted i srećem, jer je posle udarca Antonija Marsijala, lopta zakačila jednog od igrača Jang Bojsa, promenila smer i završila u mreži.

VALENSIJA - JUVENTUS (tip 2, kvota 2,00) - rezultat 0:2
Juventus je na Mestalji, bez isključenog Kristijana Ronalda uspeo da rutinski savlada Valensiju sa 2:0. Pričaće se još dosta o utakmici na Mestalji, ali koliko o golovima Miralema Pjanića iz penala, toliko i o činjenici da je, nama po zlu poznati Feliks Brih, pokazao direktan crveni karton Ronaldu posle duela sa Muriljom. Pjanić je u smiraj prvog i početkom drugog dela pogodio iz dva penala i stigao do velike prednosti. U nadoknadi je Valensija preko Pareha imala pokušaj iz jedanaesterca, ali je Ščensni odbranio.

AJAKS - AEK (tip 1, kvota 1,40) - rezultat 3:0
Fešta u Amsterdamu! Ajaks je na najbolji mogući način otvorio sezonu u Ligi šampiona i napravio idealnu uvertiru predstojećeg derbija sa PSV-om u naicionalnom prvenstvu. Kopljanici su izrešetali mrežu grčkog šampiona AEK-a u drugih 45 minuta i najavili da će biti ozbiljni konkurenti za plasman u osminu finala u grupi E. Taljafiko je početkom drugog dela otvorio Atinjane. Kapiten Dušan Tadić je bio asistent drugog pogotka na utakmici, koji je postogao baš Van de Bek, ali je prava fešta sačuvana za kraj. Eiting je u poslednjem minutu utakmice poslao loptu u prostor za Taljafika, a ovaj je iskosa sa desne strane lobovao nemoćnog Vasiliosa Barkasa.

REAL MADRID - ROMA (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 3:0
Tri vezana pehara Lige šampiona su tu, ali niko u ovom trenutku ne sme da kaže da Real Madrid nije ozbiljan favorit i za osvajanje četvrtog u nizu. Tim Đulena Lopetegija deluje rastrčano i razigrano, ubojito kao i sa Kristijanom Ronaldom u timu, a možda još i više. To je na svojoj koži večeras osetila Roma, koja je Santijago Bernabeu napustila sa tri primljena gola u svojoj mreži, a bez problema je mogla još toliko. Vučica je bila sabijena ispred svog šesnaesterca čitavo prvo poluvreme, ali je domaćin tek u poslednjim trenucima prvog dela igre stigao do vođstva. Danijele de Rosi je bespotrebno povukao Iska ispred samog šesnaesterca, ovaj je potom uzeo loptu i iz savršenog slobodnog udarca doveo svoj tim u vođstvo. Sve je bilo rešeno u 58. minutu, kada je Geret Bejl iz punog trka u svom stilu poslao neodbranjiv udarac u Olsenovu mrežu, dok se na potez meča čekalo do drugog minuta nadoknade kada je Marijano Dijaz postigao prelep pogodak.

BENFIKA - BAJERN (tip 2, kvota 1,55) - rezultat 0:2
Bajern u Lisabonu nije imao težak zadatak, a rutinsku pobedu od 2:0 je obeležio mlađani Renato Sančes koji je procvetao baš protiv tima u kojem se afirmisao i zakročio na veliku scenu pre nekoliko godina. Posle očajne sezone na pozajmici u Svonsiju novi trener Niko Kovač mu je pružio novu šansu, večeras ga uvrstio među startera, a Renato mu se odužio na najlepši način golom. Robert Levandovski je u svom stilu u 10. minutu otvorio konto ove sezone, a Sančes u 54. stavio tačku. Bajern je dominirao, Benfika se isprsila koliko je mogla i zapretila nekoliko puta, ali je na kraju rutinski pobedu zabeležio objektivno jači tim.

PARTIZAN - RAD (tip 1, kvota 1,28) - rezultat 1:0
Dovoljan je bio jedan, ali tri boda vredan. Partizan je u zaostaloj utakmici petog kola Superlige na stadionu u Humskoj savladao Rad sa 1:0 i kupio malo mira u kući pred 158. Večiti derbi koji se igra u nedelju na istom mestu. Strateg crno-belih opet samo donekle može da bude zadovoljan izdanjem ekipe, jer deluje da je opet bacila u bunar veći deo prvog poluvremena. U nastavku utakmice Partizan se razbudio i razdrmao, a pitanje pobednika rešio je Marko Janković pogotkom u 50. minutu iz neposredne blizine posle veoma dobrog centaršuta Nemanje Nikolića. Do tada su Građevinari bili ravnopravan rival, a čak su u 35. minutu bili blizu da povedu, ali je Miroslav Vulićević izbio loptu sa gol linije posle udarca Stefana Mihajlovića.

PLZENJ - CSKA (tip GG, kvota 1,92) - rezultat 2:2
CSKA iz Mosvke je izborio veliki bod na otvaranju Lige šampiona, iako je tokom najvećeg toka utakmice u Plzenju bio u potpuno podređenom položaju. Heroj ekipe Viktora Gončarenka bio je Nikola Vlašić, koji je konačan rezultat postavio u 95. minutu sa bele tačke. Prethodno je Mihael Krmenčik sa dva pogotka u prvom poluvremenu nokautirao Armejce, koje je rani pogodak u drugom poluvremenu preko Fjodora Čalova vratio u igru.

MIDLZBRO - BOLTON (tip 1, kvota 1,50) - rezultat 2:0
Nije neporažen poput Lidsa, ali je gotovo jednako delotvoran. Midlzbro se primakao lideru iz Jorkšira na samo bod zaostatka pošto je opravdao ulogu favorita protiv Boltona u okviru 8. kola Čempionšipa. Bolton je nastavio seriju mečeva bez pobede, ovo mu je četvrti, a ničemu dobrom nije imao da se nada posle očajnog prvog poluvremena. U prvih 45 minuta gosti kao da nisu prešli centar, a nisu ni uputili udarac ka golu. Za to vreme Boro je preko Savila u 34. minutu poveo, a iako se u nastavku Bolton popravio domaćin je stigao do drugog gola u petom minutu sudijske nadoknade preko Asombalonge.

PRECRTANO:

ŠAHTJOR - HOFENHAJM (tip 1, kvota 1,90) - rezultat 2:2
Bio je Hofenhajm, debitant u Ligi šampiona, na korak od istorijskog uspeha i premijerne pobede, ali mu Šahtjor to nije dozvolio. Štaviše, Nemci mogu da budu zadovoljni što su na kraju iščupali i taj jedan bod, pošto je opasno zujalo oko gola Olivera Baumana u samoj nadoknadi. Posle sjajnog duela u Harkovu možda i najrealniji ishod i po bod za svakog. Hofenhajm je bio bolji u prvom, Šahtjor u drugom poluvremenu, a snalažljivi Austrijanac Florijan Grilič otvorio je goleadu u šestom minutu na pas Leonarda Bitenkura. Ipak, sjajni Ismaili je u 27. minutu vrhunski provozao Norvežanina Nordvajta i neometano spakovao loptu iza golmana gostiju za 1:1. Ipak, iskupio se visoki štoper gostiju u samom finišu prvog poluvremena kada je posle kornera i centaršuta Kramarića nadvisio golmana Šahtjora Pjatova i doveo Hofenhajm u novo vođstvo od 2:1. Majstorski je Majkon u 81. postavio konačan rezultat i to samo pet minuta nakon što se našao na terenu umesti zemljaka Alana.

MANČESTER SITI - LION (tip 1, kvota 1,15) - rezultat 1:2
Bez dileme najveće iznenađenje prvog kola Lige šampiona napravio je Lion. Taj sjajni francuski tim šokirao je večeras Mančester Siti na njegovom terenu i trijumfom od 2:1 kao gost podsetio skupocene Građane da za pobedu mora dobro da se odere zadnjica, te da nije dovoljno samo da se pojave na terenu. Najpre je Maksvel Korne posle sjajne kontre u 26. minutu i asistencije Fekira iskoristio klovnovsko ponašanje Fabijana Delfa koji ni sam ne zna šta je uradio, da načne Edersona. Memfis Depaj i Fekir su opljačkali Fernandinja, a francuski majstor je sjajnim udarcem sa oko 20 servirao hladan tuš Englezima. U nastavku je Siti bio konkretniji, ali je uspeo samo da prepolovi minus preko Bernarda Silve u 67. minutu.

Foto: Shutterstock


tagovi

rezzime danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara