REZZIME DANA (subota): Nerazuri sve upropastili

Vreme čitanja: 5min | sub. 19.01.19. | 23:00

Pročitajte ko vam je 19. januara doneo novac, a ko vas je prodao...

NAPOMENAU rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO

LIVERPUL - KRISTAL PALAS (tip 1, kvota 1,23) - rezultat 4:3
Pobeđuje Liverpul i kada ne igra dobro, i kada mu je teško. U prošlom kolu su na mišiće savladali Brajton, a danas su uz porođajne muke izvukli pobedu nad Kristal Palasom na Enfildu – 4:3. Uz mnogo sreće, ali ne može se reći da je nezasluženo. Palas je odbijao da umre, a Liverpul da prelomi pitanje pobednika. Kada je Mane u 93. minutu pogodio za 4:2, izgledalo je da Liveprul može da odahne, ali je gol Maksa Majera u 95. minutu dao Palasu nadu od tridesetak sekundi da može do čuda. Domaći tim je u tim trenucima delovao kao da ne zna šta da radi, ali sreća za Redse je da nije ostalo još mnogo vremena. Da se igralo još koji minut, delovalo je da bi Palas mogao do čuda jer je voda bila baš ušla u uši Klopovoj ekipi. Ipak, uspeli su da u trileru sa sedam golova ostvare najvažniji cilj - tri boda.

MANČESTER JUNAJTED - BRAJTON (tip 1,  kvota 1,40) - rezultat 2:1
Jednostavno, posle odlaska Murinja kao da se Mančester napunio nekom neverovatnom dozom energije, kao da su to drugi igrači. Dokaz za to je i pogodak Pola Pogbe koji pruža dosta bolje partije nego ranije. Doduše, danas je bio strelac sa bele tačke u 27. minutu. Laknulo je navijačima Crvenih đavola u 42. minutu protiv Brajtona kada su videli Rašforda u akciji. Sjajna je to bila minijatura, šut u sam ćošak gola i Mančester je u smiraj prvog poluvremena sebi obezbedio finu prednost, sigurnu prednost. 

PSŽ - GENGAN (tip 1, kvota 1,10) - rezultat 9:0
Malo Nejmar, malo Kavani, malo Mbape...
 Kada PSŽ pomahnita teško onome ko im se tog dana nađe na putu. Gengan je nedavno napravio prvorazrenu senzaciju u Liga Kupu i izbacio Svece iz tog takmičenja posle trijumfa u Parizu – 1:2. Danas je za tu bahatost fenjeraš Lige 1 morao da plati ceh. Kako se utakmica odvijala i koliko šuteva su imali igrači PSŽ-a može se reći da je Gengan i dobro prošao. Da, da dobro prošao. Bez obzira što su asovi PSŽ-a potpisali najubedljiviju pobedu u sezoni šampiona Francuske.

AJNTRAHT F. - FRAJBURG (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 3:1
Sjajni tim Adija Hutera trijumfalno je otvorio bundesligaško proleće pobedom nad Frajburgom na svom terenu, u režiji "Jugovića". Mijat Gaćinović jedini je propustio današnji duel zbog povrede, ali su zato Kostić, Jović i Ante Rebić lepim golovima dali pečat ubedljivoj partiji i pobedi Orlova. Posebno lep postigao je Ante Rebić u 40. minutu kada je majstorski polomio kičme dvojici fudbalera iz Frajburga i levicom matirao gostujućeg golmana. Pre njega u strelce se upisao Sebastien Ale, posle Rebića i Luka Jović za sigurnih 3:0 na pauzi.

ROMA - TORINO (tip 1, kvota 1,65)  - rezultat 3:2​
Delovalo je da je Radža Najngolan nenadoknadiv gubitak za ovu ekipu Rome, a ispostavilo se da je Roma njegovom prodajom, ali i kompletnim transferom, napravila posao decenije. Dobila je 24.000.000 evra i mladog Zaniola, koji ne samo da je talenotvan, nego preti da postane novo čudo italijanskog fudbala. Mladi 19-godišnji tinejdžer postigao je još jedan efektan pogodak u dresu Vučice, ali i imalo nekoliko fantastičnih prodora i driblinga, čime je upotpunio utisak u slavlju svog tima nad Torinom. Strelac drugog pogotka za Vučicu bio je Aleksandar Kolarov sa bele tačke, ali je na kraju kestenje iz vatre morao da izvadi Stefan El Šaravi. Bikovi su uspeli ozbiljno da zakomplikuju situaciju na Olimpiku golovima Rinkona i Ansaldija, ali je na kraju ipak preovladao kvalitet domaćina.

REAL MADRID - SEVILJA (tip 1, kvota 1,80) - rezultat 2:0​
Ono što je svih prethodnih godina radio Kristijano Ronaldo, sada je režirao Brazilac Kazemiro. Igrao se 78. minut kada je Sebaljos odigrao još poprečan pas, Luka Modrić je znalački propustio loptu, a za završnicu je bio zadužen Kazemiro. Brazilac je odapeo udarac sa 25 metara, od čije siline nije mogao da se odbrani golman tima iz Andaluzije Vaclik. Trijumf Reala protiv Sevilje podebljao je Luka Modrić.

UESKA - ATLETIKO MADRID (tip 2, kvota 1,65) - rezultat 0:3​
Atletiko je protiv objektivno slabijeg rivala pokazao da može da igra lepo. Čak jako lepo. Istina Ueska nije paramtera, ali navijači drugoplasiranog tima Primere sigurno će pamtiti akciju iz 31. minuta kada je posle serije odličnih dodavanja centrirao Koke. A mrežu Ueske je iz neposredne blizine pogodio Lukas ErnandezJoš jednu lepu akciju Atletika u 52. minutu je iskoristio Arijas. Ponovo je lopta išla kao po koncu, odlično je nogu nametio Grizman koji je sjajno centrirao. I opet je ostao samo lakši deo posla.  Konačan rezultat je postavio Koke. Bio je to kraj mučenja za domaće navijače i igrače.

SPORTING - MOREIRENSE (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 2:1
Lavovi su se pitali o svemu na današnjem susretu. Bili su vrlo ofanzivni i atakrtivni. Odličan početak Sportinga ispisao je ima pobednika. Nekdašnji fudbaler Mančester Junajteda Nani postigao je gol kao nekada. Igrao se treći minut u Lisabonu kada je sjajni krilni fudbaler odl,ično skočio posle kornera i glavom zatresao mrežu gostiju.Duplirali su prednost posle duge akcije tokom koje je bombardovan gol Moreirensea. Vendel je zahvatio strašan volej sa 16 metara, golman gostiju je nekako uspeo da se odbrani. Međutim,na loptu je natrčao Bruno Fernandeš i postigao gol. Moreirense nije želeo da se preda, poentirali su gosti vrlo brzo posle odlične kolektivne akcije. Ali bilo je to sve od Moreirensea.

GALATASARAJ - ANKARAGUČU (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 6:0
Čak do šest brojali su puleni Fatiha Terima, do vrha su napunili mrežu nejakog rivala uz het-trik Henrija Onjekurua. Nekadašnji napadač Anderlehta i Evertona zablistao je u dresu istanbulskih Lavova i nagovestio da bi ovog proleća mogao da bude čovek koji će povesti Galatasaraj u odbranu šampionske krune. Pored njega istakao se i povratnik u tim Sinan Gumuš sa dva pogotka. Vrlo važni golovi za njegovo samopouzdanje pošto je mesec i po dana proveo van terena zbog povrede, a radi se o odličnom igraču. Najlepši detalj večeri bio je šesti pogodak za Galatu koji je u 88. minutu dao Senegalac Badu Ndiaje. Prelep šut.

PRECRTANO:

INTER - SASUOLO (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 0:0​
U prve dve sezone od ulaska Sasuola u Seriju A, Inter je klubu iz Ređo Emilije dva puta dao po sedam golova i ponižavao ga... Ali od tada Sasuolo ponižava Inter i drž mu lekcije gde ga vidi. Sasuolo je poslednjih godina nerešiva enigma za Inter. Dovoljno je reći da su Nerazuri na svom terenu uspeli da jedva izvuku remi bez golova protiv Neroverda.

Foto: Shutterstock


tagovi

rezzime dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara