REZZIME DANA (utorak): Bajern, Junajted i Monako cepali tikete

Vreme čitanja: 6min | uto. 25.09.18. | 23:12

Pogledajte ko vam je 25. septembra doneo novac, a ko vas je prodao...

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari portala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana, i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih tipova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi prošli u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

Evo kako ste vi tipovali...

ZAOKRUŽENO:

KELN - INGOLŠTAT (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 2:1

Simon Terode, golgeter Kelna, nastavio je nestvarnu seriju pogodaka i s nova dva gola održao Jarčeve na vrhu tabele. Bilo je teško iako se igralo u Kelnu. Ingolštat je stigao motivisan novim trenerom Aleksanderom Nurijem i poveo iznenada u 53. minutu preko Sonija Kitela. Međutim, onda je nastao malo šou Simona Terodea. Prvo s penala u 70. zatim i lukavo posle kornera u 85. pobrinuo se iskusni Nemac za drugi vezani trijumf Jarčeva.

INTER - FJORENTINA (tip 1, kvota 1,70) - rezultat 2:1

Treća pobeda Intera u nizu, prvi put posle bezmalo godinu dana. Prvo Totenhem posle drame, pa Sampdorija u onom VAR ludilu i sada Fjorentina nakon pobedničkog gola ni manje, ni više, nego Danila D'Ambrozija - 2:1 (1:0). Sreća prati Nerazure poslednjih sedam dana, ali i kvalitet je uradio svoje. Mada, Viola je s ovakvim Federikom Kjezom zaslužila mnogo više... Nije ni ovog puta Inter delovao ubedljivo. Štaviše, Fjorentina je bila mnogo konkretnija u napadu, imala više šansi, ali je kažnjena za silne promašaje. Mauro Ikardi je udarac sa kreča pretvorio u vođstvo u smiraj prvog dela, a Škrinijar je autogolm uneo neizvesnost u utakmicu u 53. minutu.

ESPANJOL - EIBAR (tip 1, kvota 2,05) - rezultat 1:0

Pokušali su Eibar i Marko Dmitrović sve što je u njihovoj moći da se bar sa jednim bodom vrate iz Katalonije večeras, ali nisu uspeli. Pogodak defanzivca domaćih Marija Ermosa u 68. minutu ispostavio se kao odlučujući za trijumf Espanjola od 1:0 kojim je ovaj tima zakoračio (bar na kratko) na četvrto mesto koje vodi u Ligu šampiona. Srpski repreznetativni golman Dmitrović bio je solidan, imao je malo sreće na početku posle pokušaja Baptistaa, ali je u osmom minutu maestralno odbranio pokušaj Pabla Pjatija. Pitanje je u kom bi smeru meč otišao da su gosti iskoristili svoje šanse u prvom poluvremenu koje su imali levi bek Kukurelja i iskusni Oreljana. Malo slabiji fudbal gledali smo u drugom poluvremenu, a posle velikog nadigravanja u trenutak nepažnje odbrane Eibara u 68. minutu kaznio je Ermoso i doneo trijumf svom timu.

MILVOL - FULAM (tip 2, kvota 2,05) - rezultat 1:3

Fulam po svoj prilici želi da ostavi trag u Liga kupu, o čemu svedoči pobeda nad Milvolom (3:1), vredna plasmana u narednu rundu. Izborena je bez velikog stresa i potrošnje energije, a dragoceno je što su svi starteri sačuvani za subotnje gostovanje Evertonu u Premijer ligi. Treneru Slaviši Jokanoviću su se na poverenju propisno odužili drugopozivci. Najviše od njih mlađani Luka de la Tore. U pitanju je 20-godišnji Amerikanac, koji je dva gola namestio, a jedan i sam postigao, najavivši da je prevazišao status igrača sa klupe i da bi srpskom stručnjaku mogao da donese kvalitet i u mnogo zahtevnijim utakmicama od večerašnje. Posebno upečatlčjiv bio je dalekometni hitac Sirjusa Kristija za 2:0 kojim su definitivno utišani navijači na legendarnom Den stadionu.

VERDER - HERTA (tip GG, kvota 1,70) - rezultat 3:1

U sudaru dva do večeras neporažena tima Verdera i Herte, Zeleni su bili taman bolji za ta dva gola i istakli kandidaturu, ako ništa drugo, za plasman u Evropu, do koje bi i mogli da stignu pod uslovom da na ovaj način nastave da skupljaju bodove u Bremenu. Posle centaršuta Nurija šahina iz kornera u završnici prvog poluvremena naš reprezentativac Miloš Veljković pogodio je iz vazduha i tako u najboljem trenutku udvostručio prednost tima Florijana Kofelda. Osim Veljkoviću i Šahinu, Verder za bodove može da zahvali i Hertinom prvotimcu Luštenbergeru. Švajcarac je možda i najveći tragičar meča, jer je mimo logike izbio loptu iz ruke svog golmana Jarštejna i omogućio Martinu Harniku da već u 11. minutu dovede domaćina u vođstvo. Sve dileme oko pobednika rešio je kapiten Maks Kruze, rutinskom realizacijom jedanaesterca koji je skrivio Marvin Platenhart.

PRECRTANO:

MONAKO - ANŽE (tip 1, kvota 1,80) - rezultat 0:1

Najigraniji par dana nije zaokružen! Anže se ove večeri častio celim plenom usred Kneževine i izgubljeni tim Leonarda Žardima bacio na rub zone ispadanja. Ne samo da je ostao bez gola, Monako nije uspeo da stvori ni krštenu šansu. Najbolju je propustio Radamel Falkao početkom drugog poluvremena posle kornera, ali nije bio dovoljno siguran, ni precizan. Imao je Monako posed lopte, gotovo 60 odsto u svojim nogama, ali džaba je to bilo kada golman Ludovik Butel nije imao nijednu intervenciju. Jedan dobar napad, dubinska lopta za Teta i onda asistencija za Stefana Baokena u 27. minutu bili su dovoljni za veliku radost gostiju.

SOSIJEDAD - RAJO VALJEKANO (tip 1, kvota 1,63) - rezultat 2:2

Ne pobedi uvek bolji. To svi znamo, a još jedan u nizu takvih slučaja desio se večeras u San Sebastijanu, gde Sosijedad nije uspeo da pobedi Rajo Valjekano. Domaćin je na Anoeti poveo već u 5. minutu preko Jona Bautiste Orgiljesa, ali je Rajo uspeo da stigne do preokreta do odlaska na odmor. Advinkula je poravnao u 31. minutu, a u 36. Treho je sa bele tačke doneo prednost Valjekanu. U nastavku dominacija Sosijedada, međutim jedino je domaćin uspeo da u 78. minutu preko rezerviste Vilijana Žozea stigne do boda.

MANČESTER JUNAJTED - DERBI (tip 1, kvota 1,26) - rezultat 2:2

Frenk Lampard bolji od Žozea Murinja. Umeo je kao igrač čuveni kapiten Čelsija da obara kao kegle favorite, da daje golove kad niko to od njega ne očekuje, a da u njemu čuči i potencijalno veliki trener videlo se na Old Trafordu, gde je njegov Derbi kaunti nokautirao Mančester junajted i izbacio ga iz Liga kupa, već u drugoj rundi – 2:2, penalima 8:7. Junajted je uspeo da ispusti vođstvo iz drugog minuta, zatim da juri zaostatak, izbori penale pogotkom Felainija u nadoknadi vremena, međutim, Belgijanac je samo odložio neminovno. Eliminaciju Crvenih đavola. Učinio je to najpre Hari Vilson raketom iz slobodnog udarca sa 30-ak metara, da bi rezervista Meriot pet minuta pra kraja doneo prednost Derbiju, a golman Skot Karson ukrotio udarac Fila Džounsa u osmoj seriji penala.

BAJERN - AUGZBURG (tip 1, kvota 1,13) - rezultat 1:1

Kiks Bavaraca. Ne može se reći da je Bajern dominirao, igrao je koliko je mislio da treba, sve je delovalo jako idilično do 87. minuta kada ih je ranio njihov odbegli sin. Feliks Gece (20), mlađi brat Marija iz Borusije, ali veliki bajernovac  iskoristio je pometnju i veliki kiks Manuela Nojera koji je ispustio loptu, da donese bod svom timu i izazove prvi kiks Bavaraca. Činilo se da će Bajern odraditi posao rutinski, posebno nakon što je Arjen Roben početkom drugog poluvremena u svom stilu pod prečku smestio loptu posle kontre i asistencije Gnabrija. Igrao je gost hrabro i odvažno, nije se branio i pokazao da ne treba cvikati od mašinerije iz Bavarske.

FRAJBURG - ŠALKE (tip 2, kvota 2,30) - rezultat 1:0

Pet utakmica, pet poraza. Vicešampionu Nemačke Šalkeu, opasno se smeši Kelnov scenario iz prošle sezone, kada su pod teretom igranja u Evropi Jarčevi ispali u Cvajtu već na polusezoni. Frajburg je večeras uzeo meru ekipi Domenika Tedeska, slavio je s 1:0, a za pogodak odluke pobrinuo se Florijan Niderlehner početkom drugog poluvremena, tako što je pritrčao posle odbitka i greške golmana Fermana. Matija Nastasić je opet odigrao čitav meč za Plave iz Gelzenkirhena i zaradio žuti karton sredinom drugog poluvremena.

Foto: Shutterstock


tagovi

rezzime danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara