REZZIME DANA (utorak): Potop Arsenalovih šampionskih nadanja

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.05.24. | 23:48

Pročitajte ko vam je doneo novac 14. maja, a ko vas je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDE pogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Izabrane vesti

ZAOKRUŽENO

REAL MADRID - ALAVES (tip 1, kvota 1,25) - rezultat 5:0

Karlo Anćeloti i igrači Reala ne nameravaju da se „švercuju“ do kraja lige i igraju kako dolikuje šampionu i Kraljevskom klubu. Večeras su u najefikasnijem izdanju sezone deklasirali Alaves 5:0 i nastavili da pišu istoriju. Realu je ovo bila 30. uzastopna utakmica u ligi bez poraza čime su izjednačili najbolji niz u istoriji kluba koji je ostvarila Benhakerova ekipa iz 1988. i 1989. godine.

Opširnije OVDE.

TOTENHEM - MANČESTER SITI (tip 2, kvota 1,35) - rezultat 0:2

Mančester siti je gurnuo u depresiju polovinu Londona. Onu polovinu u kojoj su se fanovi Arsenala i Totenhema zagrljeni, mada to nikad ne bi priznali, nadali njegovom kiksu. Ali, Gvardiolini puleni su ubedljivo najveća sila engleskog fudbala poslednjih godina i dobili su utakmicu koju su morali da dobiju – 2:0. 

Opširnije OVDE.

SPARTA - OSTRAVA (tip 1, kvota 1,27) - rezultat 2:1

Spartu iz Praga i našeg Veljka Birmančevića (26) još jedna pobeda deli od odbrane krune u Češkoj! Najtrofejniji klub te zemlje imao je puno problema da slomi otpor Banjika iz Ostrave, međutim uspeo je zahvaljujući najboljem igraču ove sezone - srpskom ofanzivcu i nekadašnjem polazniku Partizanove škole fudbala. Na kraju 2:1 za praški sastav, uz dva gola Birmančevića.

Opširnije OVDE.

BAZEL - LOZANA (tip 1, kvota 1,35) - rezultat 2:0

Nekada je tim sa Sent Jakob Parka dominirao švajcarskim fudbalom, ali iz godinu u godinu posrće sve više. Jedina uteha navijačima Bazela jeste činjenica da njihovi ljubimci bar neće ispasti u drugi ligi i tako doživetu nezapamćenu bruku. Golovima Albijana Ajetija i Mohameda Dragera savlada je Lozana, a time je otklonjena i poslednja dilema oko potencijalnog opstanka.

RENDŽERS - DANDI (tip 1, kvota 1,17) - rezultat 5:2

Policajci su pobedili protiv Dandija i tako najverovatnije samo na dan odložili šampionsko slavlje Seltika. Rendžers sada ima tri boda manje od omraženog rivala, ali je odigrao i utakmicu više. Zeleno-beli mogu da obezbede titulu ako u sredu trijumfuju na gostovanju Kilmarnoku

GRASHOPERS - IVERDON (tip 1, kvota 1,90) - rezultat 2:0

Skakakvci su pobedom zadržali matematičke šanse da izbegnu igranje u baražu za opstanak, ali sva je prilika da im trijumf protiv Iverdona neće značiti mnogo. Malo čudno je potrebno Grashopersu da bi sezonu završio na osmom, umesto na devetom mestu. Kako stvari stoje, igraće protiv drugoplasiranog tima druge lige u baražu za opstanak.

ROJAL AM - MAMELODI (tip 2, kvota 1,38) - rezultat 0:2

Odavno se zna da će Mamelodi osvojiti novu titulu šampiona Južne Afrike, a samo je pitanje da li će sezonu završiti bez poraza. U dosadašnjih 27 kola zabeležio je 21 pobedu i šest remija, a još tri kola dele aktuelnu generaciju igrača od epiteta nesavladivih.

OSASUNA - MAJORKA (tip x, kvota 2,95) - rezultat 1:1

Nije tim sa Balearskih Ostrva još obezbedio opstanak matematički, ali je gol Serđija Dardera u 65. minutu na gostovanju Osasuni značajno primakao tim Predraga Rajkovića i Nemanje Radonjica igranju u Primeri i sledeće sezone. Majorka ima šest bodova više od prvog tima ispod crte, a u opticaju je još devet.

PRECRTANO

BALTIKA - SPARTAK MOSKVA (tip 2, kvota 1,80) - rezultat 1:0

Tim iz Kalinjingrada napravio je veliki uspeh i plasirao se u finale kupa Rusije. Baltika je u finalu regionalne staze trijumfovala protiv Spartaka, a u velikom finalu drugog juna sastaće se sa pobednikom sutrašnjeg finala druge staze između CSKA i Spartaka. Gol za pobedu Baltike dao je Kolumbijac Kevin Andrade u četvrtom minutu.


tagovi

rezzime danaInternet klađenjeklađenjesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara