Riberi otvorio pekaru i spasao Bajern! Za vikend u Frankfurtu se juri poslednji voz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.12.18. | 22:27

Bavarci jedva slomili Lajpcig

Nisu još za staro gvožđe! Videli smo to kada su Frank Riberi i Arjen Roben deklasirali Benfiku, a videli smo Francuza i večeras u ulozi maestralnog spasioca Bajernovih šampionskih nada.

Majstorijom Franka Riberija, Bajern se spasao i iščupao na jedvite jade pobedu protiv RB Lajpciga (1:0) kojom sačuvao šanse da će u drugom delu szeone prestići lidera Borusiju Dortmund i odbraniti titulu. Bajern je izjednačen na drugom mestu sa Borusijom Menhengladah, ali zahvaljujući sinoćnjem kiksu Dortmunda, sada je na samo šest bodova od lidera. Narednog vikenda se igra poslednje kolo jesenjeg dela Bundeslige, dve Borusije igraju jedna protiv druge, Bajern gostuje Ajntrahtu. Bajern može potpuno da se vrati u trku za titulu, ali i da skoro ispadne iz nje... Biće zanimljivo.

Izabrane vesti

Debelo su se Bavarci večeras namučili protiv Lajpciga koji je bio na pragu prvog boda u istoriji u Minhenu, ali nije izdržao do kraja. Presudila mu je majstorija Franka Riberija koji je u 82. minutu fantastičnim lažnjakom poslao trojicu gostujućih fudbalera „po burek“, a onda zakucao loptu u mrežu.

Pre toga je gostujući golman Gulači istakao kandidaturu za igrača utakmice. U prvom poluvremenu je čudesnom intervencijom uz pomoć stative zaustavio Levandovskog, a onda i u 78. minutu još jednom sjajnom paradom osujetio Poljaka. Ipak, protiv Riberija nije mogao ništa...

Istina, mogao je i Lajpcig do vođstva u prvom poluvremenu. Upamekanov udarac glavom je zaustavio okvir gola. Ali, to je bilo sve od Bikova večeras. Bajern je zasluženo iščupao pobedu pred zanimljivo poslednje kolo.

U ostalim mečevima večerašnjeg programa smo videli tri remija. Verder i Hofenhajm su odigrali 1:1, kao i Frajburg i Hanover. Verderu je bod doneo izlet desnog beka Gebre Selasija na protivničku površinu, pošto je Hofenhajm poveo golom Bitenkura posle prodora Šulca.

BUNDESLIGA - 16. KOLO

Utorak
Menhengladbah - Nirnberg 1:0 (0:0)
/Azar 47/

Herta - Augzburg 2:2 (2:2)
/Leki 28, Duda 31 - Hinetereger 8, Ko 39/

Volfzburg - Štutgart 2:0 (2:0)
/Gilavogi 24, Veghorst 44/

Fortuna Dizeldorf - Dortmund 2:1 (1:0)
/Lukebakio 23, Cimer 56 - Alkaser 81/

Sreda
Šalke - Leverkuzen 1:2 (1:2)
/Rajt 45 - Dragović 26, Alario 35/
Bajern - Lajpcig 1:0 (0:0)
/Riberi 83/
Frajburg - Hanover 1:1 (1:1)
/Valdšmit 3 pen - Felipe 14/
Majnc - Ajntraht 2:2 (2:2)
/Kuaison 10 i 36 - Jović 31 i 45/
Verder - Hofenhajm 1:1 (0:1)
/Selasije 57 - Bitankur 31/


tagovi

Frank Riberi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara