Rijeka digla ruke od šampionske trke, poraz rezervista u Varaždinu; Dinamo večeras overava krunu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.05.24. | 19:07

Modrima potrebna samo još tri boda, rival je Osijek

Emotivno i psihološki uništeni posle poraza u derbiju sa Dinamom prošle nedelje, Riječani su još jednom poklekli. Varaždin je slavio na svom terenu sa 3:1, što će reći da Dinamo večeras na svom Maksimiru ima priliku da proslavili novi titulu - sedmu u nizu.

Rijeka će po treći put otkako je uzela poslednju titulu 2017. završiti iza Modrih u HNL-u, ali će imati šansu da popravi utisak iz poslednjih nekoliko nedelja u finalu Kupa Hrvatske, gde je čekaju dva okršaja sa šampionom.

Izabrane vesti

Meč u varaždinu obeležile su velike greške defanzivaca gostiju i golmana Nediljka Labrovića. Dekoncentracija Riječana posebno je bila vidna u 30. minutu, kada je Mikele Šego iskoristio grešku odbrane i povećao na 2:0.

Prethodno je najbolji igrač ovog susreta - Domagoj Drožđek pogodio za 1:0, tako što je jedan štoper Rijeke loše procenio let lopte, ona ga je preskočila, pala pravo pred napadača domaćeg sastava, i ovaj takav poklon nije odbio.

Nadu da bi mogli da izbegnu poraz momcima Željka Sopića na tren je vratio Niko Janković, međutim Drožđeg je drugim pogotkom u 60. minutu rešio sve dileme.

Varaždin je utakmicu završio s igračem manje, crveni karton dobio je Crnogorac Marko Vukčević, ali malo je ostalo do kraja da bi Riječani imali neki benefit od brojčane prednosti.

Zaniljivo da je Sopić napravio čak devet promena u startnih 11 u odnosu na derbi s Dinamom. Konkretno, samo su golman Labrović i vezista Lindon Selahi počeli u oba susreta.

I ovaj podatak govori kako se Rijeka već okrenula Kupu, toj prvoj utakmici finala koja je na programu već za četiri dana u Maksimiru...



tagovi

RijekaVaraždin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara