Rikardo Gomeš: Jedva čekam da osetim atmosferu Humske

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.07.18. | 16:58

Novi napadač crno-belih o privikavanju na novu sredinu i druženju sa „Partizanovim Hulkom“

Nije uspeo na pripremama, jer se tad ionako ne računa, ali čim je važno, dao ga je Rikardo Gomeš. Lepoticom sa 20-ak metara napadač sa Zelenortskih Ostrva ulepšao je Partizanovu premijeru u Nikšiću i predstavio se Grobarima u najboljem mogućem svetlu.

I nagovestio da bi u tek započetoj sezoni mogli da se nagledaju njegovih pogodaka.
Presrećan sam, dao sam prvi gol na zvaničnoj utakmici za Partizan. Znali smo da je od velikog značaja, a nadam se da je i najava mojih dobrih partija“, sumirao je utiske posle meča sa Rudarom (3:0) doskorašnji špic portugalskog Nasionala.

Izabrane vesti

Revanš narednog četvrta biće samo formalnost, jer se već sad može konstatovati kako je osvajač Kupa Srbije izvestan učesnik drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.
Željno iščekujem da osetim atmosferu na stadionu o kojoj mi svi neprekidno govore. Nadam se da će nam navijaći pomoći i biti 12. igrač. Uz njihov energiju možemo da postignemo sve što želimo, a ja ću kao napadač pružiti maksimum“.

Popularni Riki, kako su ga prozvali siagrači, dejstvuje u tandemu sa Nemanjom Nikolićem, a ovaj napadački dvojac projektovan je da zameni prošlosezonski prvi izbor u ofanzivi, Lenadrea Tavambu i Ognjena Ožegovića. Gomešu se nada da će se, poput Tavambe, useliti u srca Grobara.
„To svakom imponuje. Podrška publike dolazi kao zahvalnost za rad na terenu. To me još više motiviše da pružim najbolje od sebe, nadam se da ću i ja imati čime da se ponosim“.

Sam Gomeš ističe da se prilagodio zahtevima crno-belih, iako se tokom priprema u Sloveniji žalio da se prvi put u karijeri suočio sa zahtevnim treninzima..
„Svaka zemlja ima svoj sistem rada. U Partizanu se radi studiozno, dosta pažnje se posvećuje fizičkoj spremi. Sistem rada je drugačiji od Portugala, ali se privikavam, nema problema“.

Najviše vremena van terena Rikardio provodi sa Đorđem Ivanovićem.
Đole je predivan momak. Zovem ga Hulk po liku iz crtanog filma, jer je veoma jak. Pričamo i na engleskom, ne govorimo ga baš najbolje, ali se razumemo odlično. Ne razumem srpski, Đole ne zna portugalski i onda su tu stalno neke šale kada smo van trening kampa“, dopunio je novi napadač Partizana.

Podsetimo, revanš susret prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope Partizan – Rudar na programu je u četvrtak od 20.30, a ulaznice se mogu nabaviti po ceni od 400 dinara za južnu, 600 za bočne delove zapadne i istočne, odnosno 800 dinara za centralna mesta na tribinama.

Porodaja posredstvom Tiketlajna počela je danas, a ulaznice će od ponedeljka biti dostupne i na blagajnama stadiona u Humskoj.

FOTO: Star sport


tagovi

Rikardo Gomeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara